IZVEŠTAJ LEKARA O KUZMIĆU: Stigle nove informacije o stanju srpskog košarkaša

O.M.

nedelja, 14. 07. 2019. u 11:47

ИЗВЕШТАЈ ЛЕКАРА О КУЗМИЋУ: Стигле нове информације о стању српског кошаркаша

Foto D.Pozderović

Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman - rekao je Đajić. Ognjen stigao u Beograd
Ognjen Kuzmić, košarkaški reprezentativac Srbije, nakon saobraćajne nesreće stavljen je na aparate za mehaničku ventilaciju i oko 12.30 je helikopterskim transportom stigao u Beograd, u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Generalni direktor UKC Republike Srpske dr Vlado Đajić rekao je da je Kuzmić zadobio prelome kostiju lica i vilice, otok mozga, te nagnječenje grudnog koša.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Obavljena ja sva neophodna inicijalna dijagnostika i započet terapijski tretman. Zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja i saniranja povreda je transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije - rekao je Đajić.


S druge Kuzmićev prijatelj Bogdan Ilić u nesreći je zadobio dominatne povrede glave i kostiju lica.

- Pacijent se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - rekao je načelnika Urgentnog centra dr Dragan Rakanović.

Foto D.Pozderović

Foto D.Pozderović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)