EVROLIGAŠKI šampion krenuo je u rekonstrukciju tima od našeg reprezentativca Nikole Milutinova. Moskovski CSKA pregovara sa Olimpijakosom o otkupu srpskog centra, koji ima ugovor sa "crvenima" do kraja naredne sezone.


Očekuje se da bi u regrutaciju "armejaca" za odbranu titule mogao da uđe i njihov bivši komandant Miloš Teodosić, koji je sa Moskovljanima osvojio Evroligu 2016. godine. Posle odlazaka Serhija Rodrigeza u milanski Armani i Nanda de Koloa u Fenerbahče, pojačanje na poziciji plejmejkera prioritet je trenera CSKA Dimitrisa Itudisa.


PROČITAJTE JOŠ: ABA liga izgubila garantovano mesto u Evroligi


Sigurno je da se Olimpijakos neće odreći Milutinova bez pozamašnog obeštećenja, koje bi upotrebio za formiranje konkurentnog tima u evroligaškim okvirima. Jedan od najboljih visokih igrača u Evropi protekle sezone bio je možda i najkonstantniji igrač u ekipi trenera Dejvida Blata, sa prosekom od 11,7 poena i 7,9 skokova u mečevima elitnog takmičenja.


Uskoro će biti poznato da li će Miloš Teodosić i Nikola Milutinov činiti udarni tandem moskovskog CSKA na putu odbrane evroligaške krune osvojene u maju na fajnal-foru u Vitoriji.