Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima okupila se u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo C divizije krajem jula u Sofiji.

"Ova reprezentacija ima kvalitet i borbenost koja je potrebna za uspeh. Na ovim pripremama uradićemo sve što je potrebno da podignemo nivo sportske discipline i fizičke spremnosti, kako bismo u potpunosti mogli da pokažemo svoj talenat. Verujem da ćemo uz taj nivo profesionalizma uspeti da izborimo plasman u B diviziju", izjavio je selektor Slobodan Banjac.

Ambicija je plasman u viši rang takmičenja, što bi bio najveći uspeh u ovom paraolimpijskom sportu u Srbiji.

Kapiten ekipe Željko Ćirković je naveo da je Savez košarkaša u kolicima u Srbiji formiran tek 2004. godine

"S obzirom na to da sam tu od početka, ovo je prvi put da imamo ovoliko igrača i ovako organizovane pripreme. Sada nas zanima samo teren za razliku od prethodnih godina kada smo morali da razmišljamo i o kolicima, rezervnim delovima, čak i da li imamo lopte", dodao je Ćirković.

Po njegovim rečima, reprezentacija Srbije sada ima članove koji su sazreli i stekli dovoljno iskustva da mogu da ostvre uspeh.

Evropsko prvenstvo C divizije igraće se u Sofiji od 29. jula do 4. avgusta, a pored Srbije će učestvovati Grčka, Češka, Mađarska, Irska, Portugal i domaćin Bugarska.

Plasman u B diviziju izboriće dve prvoplasirane ekipe.