ODLUKU o poslednjem učesniku Evrolige za narednu sezonu putem specijalne pozivnice, već mesecima strpljivo čeka nekoliko klubova. Među njima i Partizan, koji je uložio prilično energije i vremena u kampanju povratka u elitno društvo. Danas je "dan D", s obzirom na to da je najavljeno da će kancelarija u Barseloni 27. juna obelodaniti kome dodeljuje takozvanu "vajld" kartu.


Crno-beli su već dugo u najužem krugu kandidata, u jednom trenutku nezvanične informacije su ih promovisale u glavnog favorita. Međutim, u završnici utakmice za dragoceno mesto među 18 odabranih glasine su u prvi plan izbacile klubove sa severa Evrope.

Pročitajte još KK Partizan: Ne postoji opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT-a

Više ruskih izvora objavilo je da će pozivnicu dobiti Zenit iz Sankt Peterburga, što se poklapa sa logikom evroligaških čelnika. Naime, uveliko se pominje da će u sponzorski tim Evrolige ući ruska kompanija "Gasprom". Prećutni deo ugovora mogao bi da bude treći klub iz te zemlje u Evroligi, uz CSKA i Himki. U opticaju su bili i litvanski Ritas i ruski Uniks, ali su vremenom gubili korak za konkurentima.

Partizanovi aduti su tradicija, rezultati u prošlosti i navijači, u "minus" koloni su finansije i atraktivnost tržišta, takođe u bliskoj vezi sa novcem. U današnje vreme, zna se ko najčešće pobeđuje u meču finansijskih i sportskim motiva.

Pročitajte još Mijailović: Do kraja meseca znaćemo odluku Evrolige