DUŠKO Vujošević, jedno od najvećih trenerskih imena sa ovih prostora, vraća se na košarkaški teren. Legendarni stručnjak je prihvatio poziv Kluža da bude savetnik u izrastanju rumunskog kluba.

- Ovo je velika stvar za rumunsku košarku - kaže za "Novosti" Branko Ćuić, sportski direktor Kluža i idejni tvorac zaista velikog poduhvata rumunskog kluba. - Od dolaska Duleta neće profitirati samo naš kolektiv, nego i rumunska košarka, odnosno svi ovdašnji treneri koji će imati veliku priliku da uče od jednog od najvećih.

Ćuić je bio svestan da angažovanje Vujoševića neće biti ni malo lako. Ali je upornost i ozbiljnost kluba urodila plodom.

- Znam koliko je Duletu važna košarka. Predložio sam mu da bude savetnik, koliko mu zdravstveno stanje dozvoljava. Raspitao se o nama. Imamo odličnu infrastrukturu, organizaciju na nivou Evrolige, što mnogi mogu da potvrde. Takođe, Dule je saznao od svog bivšeg igrača i našeg dugogodipšnjeg člana Aleksandra Rašića, koji je ovde ostavio veliki trag, koliko smo ozbiljni. Na kraju, došli smo do zajedničkog interesa. Mladi trener Mihail Silvasan, koji je u debitantskoj sezoni (2016-2017) osvojio i kup i prvenstvo, imaće veliku priliku da se izbrusi kod jednog od najboljih everopskog trenera.

Prema dogovoru, Vujošević će voditi večernje treninge, ali već je uključen u selektiranje tima koji će najverovatnije uz trke za domaće trofeje učestvovati i u Evrokupu.

- Aplicirali smo za Evrokup. Svakodnevno smo na vezi. Rekao nam je da možemo da pogrešimo oko košarkaških kvaliteta, ali nikako oko ljudskih - dodaje Ćuić, prvi operativac Kluža, koji će sa novim savetnikom na pripreme krenuti oko 7. avgusta.

DULE: ŽELIMO RADNE SA DUHOM POBEDNIKA

TROFEJNI trener je rekao da nije bilo lako da prihvati ponudu, ali da su presudile ambicije Kluža.

- Srećan sam što dolazim u Kluž, koji se pokazao kao ozbiljan klub sa velikim ambicijama. Nije bilo lako da prihvatim ponudu, ali sve informacije koje sam prikupio, uključujući i one od mog bivšeg igrača Aleksandra Rašića, pokazale su mi da su ozbiljan tim koji želi velike rezultate, uključujući i evropski nivo. Za mene je karakter igrača i saradnika s kojim radim veoma važan. Veći deo ekipe će biti iznova izgrađen. Angažovaćemo samo vredne igrače igrači sa duhom pobednika, jer će na kraju pravi i pošteni rad dati rezultate - rekao je Vujošević za klupski sajt.