Košarkaška liga Srbije (KLS) saopštila je danas da, u skladu sa pravilima FIBA, utakmica između Partizana i Crvene zvezde ne može da se poništi zbog previda sudije.

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje odvija prema pravilima FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice, žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom", navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda je osvojila titulu šampiona Srbije, trijumfom sa 3:1 u pobedama u finalnoj seriji nad Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezdaši proslavili titulu na Malom Kalemgdanu, Čović: Bog je uvek na strani pravednika (VIDEO)

Poslednja utakmica igrana u ponedeljak uveče završena je pobedom Zvezde rezultatom 76:75. Domaćin je bio Partizan.

Odlučujući koš dao je Bili Beron pošto je napravio korake, a Partizan je zbog toga uložio žalbu.

KLS je saopštila da je od sportskog direktora dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: "PRevid sudija, nesuđeni koraci u poslednjoj sekundi, uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro".

Zbog negativne ocene za suđenje, arbitri Belošević, Obrknežević i Nikolić se "po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja". Kazna se prenosi na sledeću sezonu.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN ULAŽE ŽALBU ZBOG POSLEDNjEG KOŠA; Trinkijeri: Bili su koraci, zaslužili smo peti meč (VIDEO)

KLS dodaje da, imajući u vidu da je konferencija za novinare održana sa ogromnim zakašnjenjem, svi formalni propusti u vezi sa njom nisu uzeti u razmatranje, uz zahvalnost trenerima što su imali strpljenje da na njoj učestvuju.

Partizan je kažnjen sa 102.000 dinara zbog bacanja predmeta i petardi na teren, kao i paljenja baklji. Kapiten crno-belih Novica Veličković i Mohamed Faje iz Zvezde sa po 12.000 zbog tehničkih grešaka.