PARTIZAN ULAŽE ŽALBU ZBOG POSLEDNjEG KOŠA; Trinkijeri: Bili su koraci, zaslužili smo peti meč (VIDEO)

Tanjug

ponedeljak, 17. 06. 2019. u 22:18

ПАРТИЗАН УЛАЖЕ ЖАЛБУ ЗБОГ ПОСЛЕДЊЕГ КОША; Тринкијери: Били су кораци, заслужили смо пети меч (ВИДЕО)

Trinkijeri prigovara arbitrima Foto: N. Paraušić

Crno-beli su žalbu uložili jer smatraju da je bek Zvezde napravio korake pre koša koji je doneo trofej crveno-belima i traže da se utakmica poništi
Košarkaški klub Partizan uložio je žalbu Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) na odluku sudija da u poslednjem napadu na meču ne sude korake košarkašu Crvene zvezde Biliju Beronu.

Crno-beli su žalbu uložili jer smatraju da je bek Zvezde napravio korake pre koša koji je doneo trofej crveno-belima i traže da se utakmica poništi.

Košarkaška liga Srbije odluku po toj žalbi razmatraće sutra i oglasiće se saopštenjem, a po proceni KLS nema materijalne povrede pravila i na osnovu toga jedino sankcije mogu da snose sudije zbog previda.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je rivalu na tituli i rekao da su koraci Bilija Berona odlučili meč.


- Sada ću se zaglaviti sa srpskim. Čestitam Zvezdi na pobedi, dobili su nas na individualni kvalitet. Serija je trajala sedam dana, a kao da je trajala 70 godina. Dosta sam naučio oko košarke u ovom periodu. Bili su koraci. Bila bi peta utakmica, majstorica. Mislim da moji igrači i naši navijači su zaslužili tu majstoricu, ali je neće biti - rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

Trener crno-belih osvrnuo se i na sudije.

- Lako je posuti sva go.... sudije. Nije im lako. Nisu svirali. Pogrešili su i pre toga, sistem ne valja. Šta ja tu da radim. Moramo biti hrabriji. Biti Partizanovac znači biti hrabriji. Izgubili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo ono što smo imali i ono što nismo imali. Nešto nam je falilo, ali to nisu mu*a i srce. Mogu o koracima pričati 10 godina. Više grešaka je bilo u prvoj utakmici. Sigurno je tu nešto trulo, ali šta sada ? Predati se? - rekao je Trinkijeri i dodao:

- U prvoj utakmici sam isključen, a sudija je napisao neistinu. Ja sam se okrenuo i odlazio i onda je svirao isključenje. To nije moje mišljenje, to je ceo svet video. Neću da se moje reči zloupotrebe protiv mene. Svi su videli šta se dešavalo. Povredilo me je što su se pojavile laži. To me je ljudski povredilo.

Trinkijeri je bio upitan i o svom ugovoru

- Ovo nije vreme za to. Boli me još mnogo - zaključio je Trinkijeri.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Goran

17.06.2019. 22:58

Sport je izgubio svaki smisao koliko god igrači i navijači pokusavaju da sportu pruže dušu duplo više od toga uticaja ima želja nekih nazovi mocnika. O sudijama šta reći tek kad zbog greške sudije utakmice budu ponavljane a sudijama kazne od godinu zabrane do doživotno mozemo pričati o sportu ovako realno na svakoj utakmici može biti neki Brih ako to neki nazovi moćnik poželi...

Zoki

17.06.2019. 23:07

Ni trojka Zagorca nije bila trojka,gazio je liniju pa nista.A ne vidim zasto se ljute,da nije bilo sudija,serija bi bila gotova jos u prosloj utakmici

Један из Братства

17.06.2019. 23:28

Истина је да су кораци. Исто тако је небројено сличних ситуација. Шта рећи осим, ТИТУЛА ЈЕ НАША!!!

Na Vrhovima Prstiju

18.06.2019. 00:00

Koraci ko' laki oblaci, skoci nek' te zemlja odbaci, koraci ko' laki oblaci, zvone ti ko' zlatni praporci...

Opaki

18.06.2019. 06:18

Kako su grobari brzo zaboravili sve njihove trojke iz auta, suteve posle sirene, plasenje sudija i gepekovanja. Red je da se bar malo pravda zadovolji

Opaki

18.06.2019. 06:18

Kako su grobari brzo zaboravili sve njihove trojke iz auta, suteve posle sirene, plasenje sudija i gepekovanja. Red je da se bar malo pravda zadovolji

ma da

18.06.2019. 11:09

@Milanovic - da li on prelazi ili ne prewlazi ali jednio je sigurno pa pa pa, i kme kme kme

vojislav ilic

18.06.2019. 12:19

@Milanovic - Pa on bi protiv Partizana mogao i klikere da igre i tu bi vas pobedio jado.

Matriks

18.06.2019. 07:35

Istina se moze sagledati iz vise uglova, sto bi se reklo, ona je, kao lepota, u oku posmatraca. Samo je sudovi utvrdjuju po zakonu a svi drugi relativizuju pravila koja, navodno, postoje da bi se kršila. U sportu se tehnologijom nastoji izbeci krsenje pravila, ali uverili smo se na slučaju našeg plivaca, olimpijskog sampiona, da se verovati ni njoj ne moze i da nase oci vide istu trku drugačije. Ofkad je amaterski sport prestao da bude hobi i dokolica i postao biznis, biće kako tehnologija kaze.

Kako

18.06.2019. 08:30

Kako to stalno pokraden partizan protiv cz. Nikad obrnuto u svim sportovima od osnivanja. Nadimak je realan ko ste. Neko igra a neko krade. Nikad namerno slabiji partizan i ne može regularno. Policijski mutant. Sport ugašen.

posmatrac iz daleka

19.06.2019. 00:17

@Kako - Ti mor da imas 15-ak godina. Zaboravio si one u SRJ. Bili ste najpovlascenija firma drzave. Dok vam je bilo Cede i tudjmana. Njih vise NEMA !!!! SA tim mora da se pomiris i da se nadas dacete uskoroimati tim koji moze da se suprostavi superiornoj Crvenoj Zvezdi..Za sada cinjenice govore protiv tebe.

Mirko Miladinović

18.06.2019. 10:00

Ja sam zvezdaš , ali i borac za poštenje i pravdu . Bili su koraci , videlo bi se i iz aviona ! Nameštanje utakmica je prisutno u svim sportovima i što je najtragičnije , to se nikada neće promeniti !

Jovica

18.06.2019. 10:34

@Mirko Miladinović - E moj Mirko. I ja sam Zvezdaš već 50 i nešto godina. Grobari nikada ovako nesto ne bi priznali a mi hoćemo jer smo Delije. Bili su koraci, tačno je, ali.. zar nije bilo grešaka i na našu štetu, pogotovu u ABA ligi.. Greobari su frustrirani, iskomleksirani jer nikada ne mogu da dodirnu to što je Zvezda osvojila. O tome se radi. Meni je jedino žao jedno a je nešto što MI nikada nećemo imati a oni imaju. Komšije svetske prvake !

Vladan Mihailović

18.06.2019. 11:03

A kada je Drobnjak u poslednjoj sekundi dao koš iz auta........ zaigrala mečka.........

South Guard1969

18.06.2019. 11:03

Odličuje se prvak jedne države ili 5 utakmica ili prvak, mogli su bar da pogledaju snimak kao što su više puta u prethodnim utakmicama radili za manje sporne situacije. Sve je to jako sumnjivo kao i sve ...