ŽENSKIM košarkaškim maršom od Trga Nikole Pašića do Starog dvora, u kojem je učestvovalo na desetine malih košarkašica, obeležilo je 10 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje zajedno organizuju Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u društvu predsednika KSS Predraga Danilovića i generanog sekretara Dejana Tomaševića, dočekao je devojčice ispred Starog dvora, koje su mu po dolasku poklonile košarkašku loptu.

- Smatram da će biti jedno veliko košarkaško veselje od 27. juna do 7. jula. Mislim da smo uradili sve što je do nas zahvaljujući gradu Nišu, Zrenjaninu, Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, ministarki Zorani Mihajlović i Vladi Srbije, bez kojih ne bismo mogli te stvari da uradimo. Cilj je da ostvarimo što bolji rezultat. Ne treba nikakvu tenziju da stavljamo devojkama na leđa, kao i da sva organizacija prođe u najboljem redu - rekao je Danilović.

Gradonačelnik Zoran Radojičić istakao je zadovoljstvo što će glavni grad još jednom biti u prilici da se pokaže u najlepšem svetlu.

Srpkinje će grupnu fazu igrati u Zrenjaninu, a rivali su: Rusija, Belorusija i Belgija.