PRVE ozbiljnije testove forme naše košarkašice imaju na turniru u francuskom Renu. Na startu su izabranice Marine Maljković izgubile od Rusije 76:67 (20:14, 15:28, 23:10, 18:15), ekipe koja će im biti protivnik i u grupnoj fazi na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje se igra u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula.


Najefikasnija u našem timu bila je Aleksandra Crvendakić sa 18 poena, a dvocifrena je bila i Jelena Bruks sa 12. U timu Rusije Logunova je postigla 13, Vadejeva 11, a Leškovceva i Maiga po 10 poena. Van protokola, odlukom trenera, ostale su Sonja Petrović i Nikolina Milić.


PROČITAJTE JOŠ: Ženska košarkaška reprezentacija iz 2015. godine izabrana za najbolju evropsku u 21. veku


- Borile smo se svih 40 minuta - kaže kapiten Jelena Bruks. - Dosta smo grešile na skoku, nismo dobro gradile. Treba da znamo da su one jedna dominantna ekipa u skokovima, kao što će biti i preostale dve ekipe protivnice u grupi na Evropskom prvenstvu. Izvući ćemo pouke iz ove utakmice.


Najraspoloženija Crvendakićeva je optimista pred naredne izazove:


- Ostalo je još malo do prvenstva. Znamo koje su nam greške i šta treba još da uradimo do 27. juna. Verujem da ćemo spremne dočekati šampionat.