NEPOSREDNO posle poraza u prvoj utakmici finala, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović nagovestio je da klub iz Humske, nezadovoljan suđenjem i ponašanjem gledalaca, razmišlja čak i o istupanju iz Lige. Ipak, dan kasnije stigla je potvrda da će crno-beli nastaviti borbu za titulu i da će u sredu istrčati pred domaće navijače u hali "Aleksandar Nikolić" od 19.00.


- Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi - navodi se u saopštenju na sajtu kluba. - Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača.

ZENIT ZA RENFROA PREMA pisanju stranih medija, na meti ruskog Zenita je plejmejker Partizana Aleks Renfro. Amerikanac je stigao među crno-bele krajem decembra 2018. i tada je potpisao ugovor do kraja ove sezone, tako da će po završetku Superlige biti otvoren za nove ponude.


Pročitajte još U PARTIZANU BESNI ZBOG ODLUKA ARBITARA: Neizvesno dalje učešće crno-belih u KLS


Iz crno-belog tabora poslali su jasnu poruku za svoje pristalice:


- Partizan poziva navijače da dođu u što većem broju u halu "Aleksandar Nikolić" i da budu pravi vetar u leđa igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici.


U tekstu je naglašeno da će Partizan po završetku domaćeg prvenstva tražiti hitne promene na svim nivoima KLS.


- Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo ogromnuštetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca.


Navodi se i da KLS mora da se finansira od sponzora i prodaje TV prava, a ne samo od kazni.


PROČITAJTE JOŠ:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE NE PRAŠTA: Zvezda i Partizan novčano kažnjeni, opomena Trinkijeriju zbog komentarisanja suđenja


- Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput onih u prvom meču na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno.


U klubu smatraju da su dešavanja iz prvog susreta štetna i za Srbiju.


- Bez države sport ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.