Branko Milisavljević promovisan je u novog trenera OKK Beograda. Doskorašnji strateg juniora Mega Bemaxa sa kojima je postigao fantastičan uspeh osvajanjem drugog mesta na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji, u narednom sezoni će sa klupe voditi prvi tim popularnih "klonfera".


Tim povodom je organizovana konferencija za medije gde su, osim Branka Milisavljevića, govorili i predsednik kluba Aleksandar Milošević, sada već bivši trener Branislav Vićentić, kao i pojačanje kluba za narednu sezonu Marko Brekić.


Milisavljević je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je dobio priliku da rad u klubu koji je velikan srpske košarke:


- Zahvalio bih se mom bivšem saigraču i kolegi Branislavu Vićentiću, ostavio je u nasleđe mojim budućim saradnicima i meni zaista vredan kapital. Meni je lično veliko zadovoljstvo kao igraču koji je rastao u nekim drugim vremenima, bio deo sistema najstarijih srpskih klubova, da imam priliku da u OKK Beogradu nastavim stručno usavršavanje. Raduje me ta činjenica i izazov u ličnom i profesionalnom smislu. Što se tiče očekivanja, ciljeva i igračkog kadra, u nekom predstojećem periodu će biti više konkretnih informacija vezano za to. Još jednom bih se zahvalio mom kolegi i drugaru Vići, zaista sjajna sezona je iza OKK Beograda. Nema filozofije i mudrosti, nastavljamo po sličnom principu i metodama, sigurno je da ćemo biti jedan od najmlađih timova, potrudićemo se da igramo brzu i lepu košarku, da će se igrači potruditi da svojim ponašanjem i odnosom prema sportu pokažu zašto su tu - rekao je Milisavljević.


Osvrnuo se na igrački kadar.


- Jedan od njih će biti Marko Brekić, koji je bio jedan od najboljih igrača na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji. Marko je sa nepunih 18 godinaimao priliku da debituje za prvi tim Mege pre dva dana u polufinalu Superlige protiv Zvezde, što je fantastična prilika i poruka za sve buduće igrače. Kontinuitet rada i afirmacija mladih igrača će se sigurno - nastaviti i u budućem periodu - poručio je Milisavljević.


Prvi čovek kluba Aleksandar Milošević je dao analizu sezone.


- Sezona koja je završena je bila jedna od najuspešnijih u protekloj deceniji, Ovo je bila prva godina naše poslovno-tehničke saradnje sa Megom i moram da istaknem da smo time veoma zadovoljni, a u prilog tome svedoče i rezultati. Posle više godina u kojima smo se borili za opstanak, ovog puta smo KLS završili na četvrtom mestu i dostojno smo reprezentovali klub u Superligi - počeo je priču Aleksandar Milošević, predsednik OKK Beograda i potom dodao:


- Osim prvog tima u prpšloj sezoni dobre rezultate i značajan pomak smo postigli sa mlađim selekcijama koje smo formirali i za koje sam uveren da će nastaviti da pružaju još bolje rezultate. Pred nama su novi izazovi. Ispred naše hale napravićemo otvoren teren koji poneti ime prof. dr Radomir Šaper, a napravićemo i plato Bore Stankovića. Tako ćemo čuvati uspomene na velikane ne samo OKK Beograda već i srpske košarke - rekao je Milošević koji je iskoristio priliku da se zahvali dosadašnjem treneru Branislavu Vićenteću i poželi sreće u radu novom šefu stručnog štaba Branku Milisavljeviću.


Dosadašnji strateg OKK Beograda Branislav Vićentić istakao je da mu je bila velika čast da se vrati i kao trener radi u klubu u kome je svojevremeno i igrao:


- Pre godinu dana smo predstavili novi koncept za OKK Beograd. Najavili smo da će ekipa biti mlada i tada sam obećao da ćemo igrati drugačiju košarku i da ćemo se truditi da budemo agresivni u odbrani i lepršavi u napadu. Sve to smo ispunili, ali smo i promovisali mlade igrače. Uspeh koji smo napravili proizvod je dobrog rada i podrške svih ljudi iz kluba, ali i navijača. Želim posebno da se zahvalim svim ljudima u stručnom štabu na veoma profesionalnoj i odličnoj saradnji - konstatovao je Vićentić.


On je naglasio da je ekipa imala prosek 19,3 godina i posebno se osvrnuo na učinak mladih igrača:


- Dva plejmejkera Musić i Jovičić imali su fantastičnog učitelja u liku Nenada Miljenovića. Brzo su prihvatali savete, upijali znanje i nosili su klub do četvrtog mesta u KLS. Ne treba zaboraviti da su igrali protiv košarkaša koji imaju više prvoligaških sezona nego Musić ili Jovičić godina. Takođe, istakao bih Langovića i Cerovinu, koji su još juniori, a koji su ostavili izuzetan pečat - konstatovao je Vićentijević.


U narednoj sezoni će boje OKK Beograda braniti junior Mege Marko Brekić koji je izneo svoje utiske:


- Veoma mi je drago što ću postati član kluba sa ovako velikom istorijom. Potrudiću se da na svakom treningu i utakmici pružim maksimum, kako bi ostvarili što bolje rezultate, kakve OKK Beograd zaslužuje - izjavio je Brekić.


Ugovor sa OKK Beogradom je potpisao Aleksa Marković, još jedan junior Mege, koji je tako postao prvo zvanično pojačanje "klonfera" u novoj sezoni.