PRIZNANjE ZA SRPSKOG STRUČNjAKA: Pešić najbolji trener u Španiji

Tanjug

sreda, 29. 05. 2019. u 14:05

ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКОГ СТРУЧЊАКА: Пешић најбољи тренер у Шпанији

Svetislav Pešić Foto: M. Vukadinović

Pešić je prvi put dobio ovu nagradu, koju će mu predsednik Udruženja košarkaških trenera Španije Huan Marija Gavalda uručiti u petak pre prve utakmice četvrfinala protiv Huventuda
Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić proglašen je za najboljeg trenera španskog prvenstva u sezoni 2018/19.

Srpski stručnjak priznanje je dobio na osnovu postignutih rezultata u domaćim takmičenjima, pošto je katalonski tim regularni deo sezone u prvestvu završio na drugom mestu sa 27 pobeda i sedam poraza, uz osvajanje Kupa kralja drugi put za redom.

Pešić je prvi put dobio ovu nagradu, koju će mu predsednik Udruženja košarkaških trenera Španije Huan Marija Gavalda uručiti u petak pre prve utakmice četvrfinala protiv Huventuda.

PROČITAJTE JOŠ: Radonjić produžio ugovor sa Bajernom

Od februara prošle godine počeo je drugi mandat u Barseloni, sa kojom ima osvojenu Evroligu 2003. goidne, a na klupskoj sceni ranije je vodio minhenski Bajern, Crvenu zvezdu, Valensiju, moskovski Dinamo, Đironu, Romu, Keln, Albu i Bosnu.

Sa tadašnjom reprezentacijom Jugoslavije 2001. i 2002. godine vezao je titule prvaka Evrope i sveta, dok je i Nemačkom bio najbolji na Starom kontinentu 1993. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)