Basketaši Novog Sada osvojili su novu titulu ove sezone, pošto su u finalu čeledžera u istoimenom gradu pobedili američku ekipu Harlem sa 21:17.

Ovo je bio prvi čelendžer koji je održan u našoj zemlji pod pokroviteljstvom FIBA.

Na samom startu utakmice obe ekipe prikazale su izjednačenu igru, ali su posle tri minuta Novosađani uspeli da dođu do tri poena prednosti (8:5). Amerikanci su stizali do lakih poena pod košem, ali je njihov nalet prekinuo Bulut koji je bio precizan posle solo prodora. Najbolji basketaš sveta našao se na liniji penala sredinom meča, bio je precizan i dodatno povećao prednost svoje ekipe.

Sjajni u napadu, ali odbrana Novog Sada nije najbolje funkcionisala, što je američki tim koristio i ponovo se približio na dva poena zaostatka samo tri minuta do kraja. Pokušao je Majstorović šutem sa distance i to dva puta da reši pitanje pobednika, ali mu to nije pošlo za rukom. Ipak, već u sledećem napadu, priliku je iskoristio Ivošev koji je pogodio iz ugla za konačnih 21:17 i titulu u Novom Sadu.

Za aktuelnog svetskog šampiona ovo je druga ovosezonska titula, a na turniru u Novom Sadu učestvovale su još tri srpske ekipe. Basketaši Vrbasa nisu uspeli da prođu lvalifikacije, dok je Zemun eliminisan upravo od Novog Sada u polufinalu. Još jedna novosadska ekpa, Liman, poražen je u polufinalu od Delhija, te je završio na trećem mestu.