Tomašević: Porazi su deo sporta, idem dalje

Beta

subota, 25. 05. 2019. u 18:44

Томашевић: Порази су део спорта, идем даље

Dejan Tomašević foto: N. Paraušić

Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno - rekao je generalni sekretar KSS
Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) Dejan Tomašević čestitao je  Turgaju Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa i poručio da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci.

Turčin Turgaj Demirel reizabran je danas na funkciju predsednika FIBA Evrope i na toj poziciji će ostati do 2023. godine. Jedan od kandidata za prvog čoveka FIBA Evropa bio je i Tomašević.

PROČITAJTE JOŠ: TOMAŠEVIĆ IZGUBIO IZBORE: Demirel ostaje na čelu FIBA Evropa

- Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata - rekao je Tomašević.

Bivši košarkaš je zahvalio svima koji su ga podržali tokom kampanje u proteklom periodu.

- Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi.

Istakao je da, takođe, želi da savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo.

- To je moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet - završio je Tomašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije