PETU godinu zaredom košarkaši Golden Stejta biće deo velikog NBA finala. Voriorsi su do zvanja najbolje ekipe na Zapadu stigli posle čišćenja Portlanda sa 4-0 u seriji i sada čekaju pobednika duela Milvoki - Toronto. Stef Kari i drugovi su četvrti susret protiv Blejzersa dobili tek posle produžetka 119:117, a uspeli su da nadoknade čak 17 poena zaostatka.

- Svi su znali da će ovo biti izazov i da moramo da se resetujemo pred svaki meč, da će stalno biti kao borba pasa - rekao je Stef Kari, koji je ostvario tripl-dabl (37, 13 sk., 11 as ). - Igrali smo sa samopouzdanjem, bili smo već ovde i sada je do izražaja došao šampionski mentalitet. Moramo da shvatimo koliko je teško pobeđivati...

Dvocifrene brojke u tri kolone je imao i Grin (18, 14 sk., 11 as), pa su Kari i on tako postali prvi saigrači kojima je pošlo za rukom da u istoj utakmici plej-ofa ostvare tripl-dabl. Sjajan tandem je pratio Tompson sa 17 poena, a momci iz senke Mekini i Luni su dodali po 12. Na drugoj strani Lenard je postigao 30, Lilard 28, a Mekalum 26.

Trener aktuelnih šampiona Stiv Ker je ponosan na rezultat koji je njegov tim napravio:

- Voleo bih da naš uspeh ne prođe potcenjen ili neprimećen. Pet uzastopnih finala, to nije viđeno od šezdesetih godina.