Teodosić: Ima dovoljno vremena za novi klub

Mi. Rogač

četvrtak, 16. 05. 2019. u 16:07

Теодосић: Има довољно времена за нови клуб

Miloš Teodosić foto: N. Paraušić

Mislim da je to vrlo moguće, samo se nadam da će povrede da nas zaobiđu ove godine i da nam one neće praviti problem – istakao je kapiten Srbije

OD trenutka kada je Miloš Teodosić stavio tačku na priču sa Klipersima, počela su nagađanja o njegovom narednom angažmanu. Licitacija traje već tri meseca, a u poslednje vreme često se spominje Virtus iz Bolonje, na čijoj klupi sedi selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević.


- Ne bih pričao o imenima klubova jer je još rano - ostao je zagonetan Teodosić. - Razmišljam o svemu, ali ima bar još mesec, dva do kraja svih prvenstava u Evropi. NBA liga se isto i dalje igra. I Virtusu je ostalo da završi sezonu, videćemo...


PROČITAJTE JOŠ:Virtus nudi Teodosiću 2,3 miliona za dve sezone


Italijani pokušavaju da igraju na kartu dobrog odnosa selektora i kapitena. U njihovim medijima pominje se dvogodišnji ugovor vredan 2,3 miliona evra.


- Sale i ja dugo godina radimo zajedno i imamo sjajan odnos. Veoma mi je drago zbog titule koju je osvojio nedavno. Mislim da je to zaslužio. Imam vremena dovoljno da vidim šta ću.


Nekoliko uslova moraju da se poklope:


- Možda to bude neka ekipa koja se bori za Evroligu. Ili klub koji ima ambiciju da stvori neki novi tim... Nešto što će me zaintrgirati i što će mi biti privlačno.


Bilo mu je teško da definiše šta je tačno nedostajalo da ostavi značajan trag u NBA ligi.


- Da je bilo malo više zdravlja, sreće, da su se neke stvari poklopile... Ipak, ne bih menjao to iskustvo ni za šta, nisam se pokajao. Definitivno najorganizovanija liga, neka druga dimanzija.


PROČITAJTE JOŠ:TEODOSIĆ I BOGDANOVIĆ JASNI: Želimo što jači u Kinu


Potraga za novim klubom je u drugom planu, jer Miloša ove godine čeka Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar).


- Mislim da je moguće da se okupimo u najjačem sastavu, samo da nas povrede zaobiđu. Meni je dobro došao odmor, sad moram da se fokusiram na rad i na košarku. Ja sam preskočio 2017. EP, sad dugo nisam igrao utakmice, tako da sam se baš uželeo svega.


Javni poziv saigračima nije želeo da pošalje:


- Ako bude trebalo da se priča s nekim, naravno da ćemo razgovarati. Zbog našeg odnosa i timskog duha, sešćemo i pričati međusobno, ne u javnosti.


PLAVA BOJA JE DRAŽA

DANASje Teo bio specijalni gost na otvaranju prve "Pik" radnje u jugoistočnoj Evropi. U razgovoru sa novinarima osvrnuo se i na plavu boju dresova, koju će "orlovi" ponovo nositi:

- Iskreno, u prvom trenutku kada je promenjeno na crveno, bilo mi je čudno. Mada, sad smo se i navikli. Meni je plava boja nekako draža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije