REZULTATI koje su juniorske ekipe Zvezde pravile prethodnih godina na evropskoj sceni ostali su podebljani u arhivi Evrolige. Upravo zahvaljujući ranijim podvizima, crveno-beli klinci su ove godine nagrađeni specijalnom pozivnicom za finalni turnir, koji danas startuje u Vitoriji. Ekipa Slobodana Klipe na premijeri igra protiv Ritasa (15.00), drugi rival je Valensija, a treći Real Madrid.


- Mislim da smo zaslužili da budemo među ovim ekipama - kaže Bojan Tomašević, jedna od glavnih karika Zvezde, koji treći put učestvuje na F8. - Pokušaćemo da opravdamo taj poraz na kvalifikacionom turniru i da napravimo što bolji rezultat. Talentovanasmo generacija, znamo iz različitih akcija da damo koš, ali je bitno da defanzivno budemo maksimalno fokusirani.


PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Evroligaška igra prestola

MEGA NA MAKABI GRUPA A - danas: Makabi - Mega (9.00), Mega - Žalgiris (11.00). Sutra: Mega - Bajern (9.00), Žalgiris - Makabi (11.00). Subota: Bajern - Makabi (9.00), Mega - Žalgiris (11.00). GRUPA B - danas: Valensija - Real M. (13.00), Ritas - Zvezda (15.00). Sutra: Real M. - Ritas (13.00), Zvezda - Valensija (15.00). Subota: Real M. - Zvezda (13.00), Ritas - Valensija (15.00).


Jedan od momaka u crveno-belom koji će debitovati na F8 je Stevan Karapandžić, koji misli da je nedavno osvojena titula šampiona Srbije bila pravo zagrevanje za ono što ih čeka na evropskoj sceni.


- Na taj način smo digli naše samopouzdanje i dodatno popravili timski duh. Verujem da će to uticati i na rezultat i na hemiju u ekipi - priča Karapandžić, koji takođe energiju vidi kao bitnu karakteristiku tima. - Ranije sam bio igrač Partizana, sa kojim nisam uspevao da dođem do završnice Evrolige, tako da sad jedva čekam da to počne i da osetim kako je biti deo spektakla.


Nešto više iskustva od Stevana kad je Evroliga u pitanju ima Vukašin Mašić, koji je već devet godina ponosni član Crvene zvezde i igrač je sa najdužim stažom u klubu.


- Mislim da možemo da konkurišemo za tron. Gledali smo protivnike i prošle godina na turniru u Beogradu, tako da ih poznajemo. Najbitnija je prva utakmica, ako dobro krenemo, posle može svašta da se desi.


SA MOMCIMA I U RAT

PRVI pomoćnik trenera Slobodana Klipe, Bojan Đerić veruje da njihove uzdanice mogu mnogo toga da pokažu u Vitoriji.

- Sa ovim momcima bih išao i u rat. Želimo da pobedimo svakoga, ali videćemo gde smo u odnosu na ostale. Mi smo privilegovani ljudi kojima je sport dao sve, kao i mi njemu. Bitna nam je i škola, edukacija... U seniorskoj konkurenciji je rezultat jedino merilo, a u mlađim kategorijama je važno da se igrači razviju na pravi način.