IZABRAĆEMO 12 LAVICA: Košarkašice Srbije otputovale na Zlatibor

Mi. Rogač

sreda, 15. 05. 2019. u 13:49

ИЗАБРАЋЕМО 12 ЛАВИЦА: Кошаркашице Србије отпутовале на Златибор

Okupljanje košarkašica foto: N. Paraušić

Osoba sam koja ne voli da priča šarene priče i laže kako je sve super, već da predstavim stvari onako kakve jesu. Ovo nisu više devojke od pre tri godine – kaže Marina

PRED našim najboljim košarkašicama je jedan od najvećih izazova u dosadašnjim karijerama. Evropske šampionke iz 2015. i bronzane na olimpijskom turniru 2016, ove godine čeka nastup na Šampionatu kontinenta (27. jun - 7. jul), čiji su organizatori Srbija i Letonija. Grupnu fazu srpski tim će igrati u Zrenjaninu, gde će protiv Belorusije, Rusije i Belgije pokušati da izbori plasman u razigravanje koje je na programu u Beogradu. Selektor Marina Maljković svesna je koliko će to biti težak zadatak:


- Nikad više pitanja, nikad više komplikovanih stvari koje nam se dešavaju - priznala je Maljkovićeva pred put na Zlatibor, gde će odraditi prvu fazu priprema. - Mnogo toga moramo da uradimo u narednih mesec i po dana da bismo otklonili probleme i spremne dočekale meč sa Belorusijom, kojim otvaramo EP.


SPISAK IGRAČICA SASTAV tima na pripremama: Bojović, Brajković, Butulija, Dabović, Zec, Jovanović, Krnjić, Milić, Milovanović, Miljković, Petrović, Popović, Raca, Račić, Stanaćev, Stanković, Crvendakić, Čađo, Škorić.


Marina nema ispred sebe tim koji je pravio istorijske uspehe 2015. i 2016.


- Ovo nisu više devojke od pre tri godine. One jesu šampionke, ali su jednostavno ostarile. Tada su ozbiljno nosile igru svojih timova, a to više nije slučaj. Pojedine zbog svoje zdravstvene situacije igraju na sopstvenu odgovornost. Dve igračice su se nedavno porodile, na radost svih nas. To su sve neke normalne stvari, ali one komplikuju naš put...


Ipak, naš proslavljeni trener je imala jasnu poruku za sve navijače:


- Silni problemi ništa neće promeniti u našim glavama i pristupu i to će nam biti dodatna motivacija u svakodnevnom pronalaženju rešenja. Bićemo strpljive, predane, radimo u našoj zemlji i posle Zlatibora ćemo moći više da pričamo o dometima. Naši navijači moraju da budu svesni da ćemo odabrati 12 igračica - 12 lavica, spremnih da u svakom trenutku daju sve od sebe za tim, za svoju zemlju i svoj narod. U to nemojte da sumnjate - završila je Maljkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije