Situacija u grčkoj košarkaškoj ligi se i dalje ne smiruje, a sada je dobila i epilog. Panatinaikos je danas, posle odbijanja da izađe na teren protiv Kikmisa, saopštio da je doneta odluka da klub istupi iz lige.


Kao što su i najavili, košarkaši Panatinaikosa nisu izašli na teren ni posle 20 minuta koji su im dati da donesu odluku, te je utakmica registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Kikmisa. Nešto kasnije “zeleni” su se oglasili saopštenjem u kom navode da je razlog ovakve odluke “teror čelnika Olimpijakosa”.


Ovaj potez povukli su nakon što su čelnici Lige i Saveza dozvolili zamenu sudije na meču između Olimpijakosa i Promiteasa, pa je Panajotis Anastopulos razrešen dužnosti, jer je Olimpijakos najavio da neće izaći na teren, ukoliko im pomenuti arbitar bude delio pravdu.


- Mesecima unazad gledamo teror i ucene vodećih ljudi Olimpijakosa, a gledamo i kako nadležni ministri ne reaguju na sve to. Ucenjuju Ligu i krše pravilnik i regulative takmičenja - navodi se u saopštenju.


Čelnici grčkog kluba su takođe naglasili da će se vratiti takmičenju tek kada se “zaustavi terorizam i bezakonje koje nameće Olimpijakos”.