REGULARNO SAMO KAD JE BUDUĆNOST PRVAK: Čović reagovao na saopštenja Budućnosti

V. P.

24. 04. 2019. u 11:20

Neka objasne koliko su potrošili para, iz kojih fondova... Onda uzmu ove momke Kola i DŽeksona, zaduženog da pravi provokacije - priča Čović i dodaje da je pružio podršku Partizanu u borbi za Evroligu

РЕГУЛАРНО САМО КАД ЈЕ БУДУЋНОСТ ПРВАК: Човић реаговао на саопштења Будућности

Nebojša Čović sa igračima Foto: N. Paraušić

DVA saopštenja Budućnosti u 24 sata, u kojima klub traži smenu direktora ABA lige Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkape, kao i poništenje finalne plej-of serija, inicirala su oštru reakciju predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.


- Izgleda da je ABA regularna samo kada je Budućnost prva - rekao je prvi čovek crveno-belih za TV Hepi. - Neka objasne koliko su potrošili para, iz kojih fondova... Onda uzmu ove momke Kola i DŽeksona, zaduženog da pravi provokacije, pa im kažu i da napišu "rasizam". Kada su u Crnoj Gori optuženi za rasističko vređanje igrača engleske reprezentacije, našli su tih šest igrača da kažu da nema rasizma i da su krivi pojedinci. Pa šta Zvezda da kaže? U Zvezdi igra šest igrača crne puti. Setimo se DŽenkinsa, Đenke Srbina.


Čak je i francuski "Ekip" preneo DŽeksonovu opasku o rasizmu tokom pete utakmice finala.


- DŽekson je to o rasizmu pisao da bi opravdao ugovor, Kol piše da nikad nije bila takva atmosfera. Burazeru, ti si NBA igrač i moraš da opravdaš te pare, ali nemoj da budeš nekarakteran. Kao što razumem i Repešu, koji posle 38 razlike u drugoj utakmici ispriča onakvu priču. Skinuo je sako jer nije bio pljuvan. A da li ste videli naše sakoe u trećoj utakmici?Komentarisao je i izjavu direktora lige Krešimira Novosela da je u Beogradu viđen nastavak započetog u Podgorici.


- U Beogradu nikakvog fizičkog kontakta nije bilo, čak ni gađanja, ni sudija ni igrača tokom utakmice. Ono što se desilo na početku trajalo je tri minuta i to niko ne spori. Bilo je pokušaja da se prekine meč, da se ne igra tog dana. Budućnost je zahtevala pražnjenje hale, ja sam rekao "dobro, da se isprazni, ali će se igrati odmah", a oni su hteli da igraju za dva dana. To je klasična licemerna prevara i nemoj da Novosel poredi neuporedivo. Nađite mi sinove funkcionera da ulaze na parket i pljuju i vređaju igrače.Posle incidenta uoči majstorice ispunjen je zahtev Budućnosti da se isprazne prva tri reda do njihove klupe.


- NJihov bezbednjak Jokić sedeo je na "LED displeju". Pitajte naše predstavnike da li su u Podgorici mogli da sede u trećoj utakmici, a niko nije reagovao u prisustvu tamošnjeg predsednika države i njegove supruge Lidije. Rekli smo šta se prošle godine dešavalo u ABA ligi. Sada je bilo pet puta gore nego prošle godine. Bili smo u zatvoru od utorka do subote ujutru. Moj sin je prošao toplog zeca, osetio pljuvačku na licu sina crnogorskog ministra. Nismo napadnuti od "varvara", već od članova DPS - kaže Čović, uz najavu da će Zvezda prikupljenu dokumentaciju o imenima 36 identifikovanih napadača poslati na adrese FIBA i Evrolige.


PODRŠKA PARTIZANU ZA EVROLIGU

PREDSEDNIK Zvezde napomenuo je da bi glavni grad Srbije trebalo da ima dva evroligaša i pružio podršku "večitom rivalu" u borbi za specijalnu pozivnicu za narednu sezonu.

- Crvena zvezda u potpunosti podržava napore Partizana da se vrati u Evroligu. Beograd kao najjači košarkaši centar u celom regionu zaslužuje da ima dva predstavnika u elitnom takmičenju - rekao je Čović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

čitalac novosti

24.04.2019. 12:29

Тако је! Тако да наступамо, као права српска браћа, уједињени! А дерби је дерби, друга прича само на тај дан! А не да се други опет користе нашом неслогом.

SkY

24.04.2019. 16:19

@Расен - Теби не већ Пртизану а Партизан ниси ти.

Vertical Limit

24.04.2019. 16:22

Voleo bih da i fudbaleri a i kosarkasi posle utakmica bez obzira ko pobedi odu u restoran da se druze i veceraju zajedno... Zla krv nam nikad nije dobro donela,na kraju svi smo Srbi zar ne??? SSSS...