Posle poraza u petoj utakmici finalne serije ABA lige i obraćanja na Tviteru, plejmejker Budućnosti, Noris Kol objasnio je svoju izjavu da je ovo bio najgori meč i dodao da nije smeo da se odigra.


Američki košarkaš ocenio je atmosferu u hali “Aleksandar Nikolić” kao neprijateljsku i neprihvatljivu.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDIN URAGAN ZA EVROLIGU: Crveno-beli deklasirali Budućnost u majstorici finala i osvojili četvrtu ABA titulu


- To je bilo najneprihvatljivije i najneprofesionalnije košarkaško okruženje. ABA liga treba da se stidi onoga što se dogodilo, bacali su stolice, piće, pljuvali su nas, ubacivali predmete na teren. Njihovi navijači su trčali po terenu i ometali naše zagrevanje do te mere da smo morali da napustimo teren. Bilo je potpuno nesigurno i neprihvatljivo – rekao je Kol.


Košarkaš podgoričke Budućnosti dodao je i da im je zaprećeno da će im se oduzeti titula ukoliko ne izađu na teren.


PROČITAJTE JOŠ: SAOPŠTENjE BUDUĆNOSTI: Za nas ABA liga više ne postoji


Čelnici kluba izdali su saopštenje pre početka same utakmice u kojem su tražili da se isprazne redovi iznad njihove klupe.


Povodom sličnih incidenata koji su se dogodili u Podgorici, kada je Budućnost bila domaćin Crvenoj zvezdi, Kol je rekao da njihovi navijači nisu radili ovakve stvari i da atmosfera nije bila ni blizu ovoj u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ: Čović se izvinio javnosti: Na prljave akcije u Podgorici morala je da usledi reakcija


- Naši navijači nisu trčali po terenu za vreme zagrevanja, nisu dirali nijednog igrača. Nisu bacali stolice i čaše sa vodom na teren, a na kraju krajeva ABA liga je reagovala da takve događaje spreči, ali u Beogradu nisu pojačali kontrolu – završio je Kol.