Marina Maljković održala besplatan košarkaški trening za devojčice

Beta

nedelja, 21. 04. 2019. u 22:51

Марина Маљковић одржала бесплатан кошаркашки тренинг за девојчице

Marina Maljković

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković održala je danas u Beogradu besplatan trening za više od 200 devojčica osnovnoškolskog uzrasta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković održala je danas u Beogradu besplatan trening za više od 200 devojčica osnovnoškolskog uzrasta.

Selektorka reprezentacije Srbije i prvi trener Šangaja zajedno sa timom trenera Pokreta za žensku košarku, kao i nekoliko prvotimki Šangaja, trenirali su sa devojčicama na Adi Ciganliji.

"Bilo je divno. Ovo je još jedan pokazatelj koliko Pokret brine o društvu, devojčicama i ženskoj košarci u Srbiji. Presrećna sam što sam još jednom osetila pozitivnu energiju i videla nasmejana lica devojčica. Verujem da će svaki trening i svaki čas značiti u njihovom razvoju, a da će ženska košarka u Srbiji dobijati sve više igračica. Napredak kod pojedinih je izvanredan i mnogo mi je drago da smo kod svih njih probudili ljubav prema košarci", rekla je Maljković.

Osnovni cilj Pokreta Marine Maljković je stvaranje veće baze za žensku košarku u Srbiji i to ne samo igračke, već kreiranje većeg košarkaškog okruženja i interesovanja za žensku košarku. Besplatni treninzi za devojčice osnovnoškolskog uzrasta redovno se sprovode na više lokacija u Beogradu i Srbiji.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković vodi četiri godine. Kroz program je prošlo više od 1.500 devojčica, a samo u prethodnih godinu dana održano je blizu 2.000 besplatnih treninga, uz odigravanje 70 utakmica unutar samog Pokreta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije