Košarkaški klub Budućnost saopštio je danas da je ponašanje navijača na trećoj utakmici u Podgorici revolt i odgovor na nemile scene u Beogradu.

"U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati. To je rezultat prethodne tri utakmice na kojima smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu - dve utakmice odigrane u Beogradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih", navodi se u saopštenju Budućnosti.

Kako je navedeno iz crnogorskog kluba, četvrta utakmica je "nedvosmisleno pokazala" da su Budućnost i navijači te ekipe "u pravom sportskom duhu dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje".

"Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena Zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će, povedeni našim primerom, preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat", dodaje se.

Piše da je ABA liga najznačajnije regionalno takmičenje i da je ona "više od sporta".

"Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj", navodi se u saopštenju Budućnosti.

Budućnost je zahvalila svojim navijačima na tome što su "pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a svom klubu vetar u leđa".