Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je neprijatno iznenađen izlaganjem trenera Budućnosti Jasmina Repeše nakon druge utakmice finala plej-ofa ABA lige.

"Svoje izlaganje je prebacio sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvek popularan 'teren' politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije i time grubo zamenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogreši, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umerenog čoveka kakvog ga je znala (do nedelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je neverovatno da se nije informisao oko 'izvesnih događaja' koji su obeležili prošlogodišnju završnicu plej-ofa istog ovog takmičenja", navodi se u saopštenju kluba.

Repeša je na konferenciji za novinare posle utakmice u nedelju između ostalog izjavio da je u dvorani "Aleksandar Nikolić" bio pokušaj linča i ponašanje za psihijatriju.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASIO SE PERPEROGLU: Verujem da će saigrači završiti posao

Iz Zvezde su naveli da im je zaista žao ako je Repeša u Beogradu pretrpeo duševni i psihički bol, ali da smatraju da je to "proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman".

Zvezda je u saopštenju nabrajala događaje koji su bili tokom prošlosezonske finalne serije, poput napada na njene igrače u hotelu u Podgorici.

"Trebalo bi nam mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve 'propuste' u prošlogodišnjem finalu plej-ofa, od dolaska delegacije u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?", dodaje se.

Ističe se da Zvezda nikada nije podržavala bilo kakvo nasilje i da će uvek apelovati da "sport ostane sport".

"I, zaista, ne znamo kakvoj atmosferi linča je govorio trener Budućnosti? Međutim, kao klub za koji navijaju milioni ljudi, nećemo dozvoliti ni da neko 'zaboravlja' pojedina dešavanja u prošlosezonskom finalu, a posebno da menja teze i 'priprema teren' za identičnu atmosferu u Podgorici, kao ona koja je viđena prošle godine na istom mestu. Niti to može da radi gospodin Repeša, a još manje pojedini 'analitički' portali finansirani od strane raznih sumnjivih izvora, koji su od ponedeljka počeli da 'podgrevaju' atmosferu 'šokirani" onim što su 'videli i doživeli' u Beogradu?", piše u saopštenju beogradskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ: Čović: Ne smemo da se opustimo; Beron: Još jedan korak

"Mi nismo zaboravili šta se dešavalo u Podgorici u aprilu 2018. godine, a očigledno da nisu ni mnogobrojni navijači Crvene zvezde i srpska javnost", dodaje se.

Zvezda je navela da bi Repeša trebalo da zna da ne postoji kolektivna odgovornost navijača u hali, tako ni "kolektivna amnezija kod istih, koji su videli i pamte što su na prvom mestu kao ljudi doživeli mnogi u delegaciji Zvezde tokom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici".

"Crvena zvezda kao klub za koji navijaju milioni ljudi, svestan je svoje društvene odgovornosti. Zato pozivamo brojne navijače Crvene zvezde u Crnoj Gori i Podgorici da se ponašaju fer i korektno u dvorani Morača, bodre našu ekipu, ujedno imajući u vidu odlične odnose sa navijačkom grupom 'Varvari' iz Podgorice", navodi se u saopštenju Zvezde.