Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je primoran da reaguje na vrlo "neobičnu" i do sada, kako se navodi, nezabeleženu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige i završnicu tog takmičenja.


- Crvena zvezda je došla do saznanja da su službenici ABA lige, komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od 12. aprila, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu Kraun plaza koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13. u istom smešten i direktor Krešimir Novosel. Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon Budućnosti na čelu sa predsednikom kluba i skoro kompletnom upravom. Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige - navodi se u saopštenju Zvezde.


PROČITAJTE JOŠ: BERON POVEO KA TITULI: Zvezda ubedljiva protiv Budućnosti na startu finalne plej-of serije


Beograd kao višemilionski grad, dodaje se, ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.


- Crvena zvezda ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej-ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja - piše u Zvezdinom saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ: Beron: Svaki naredni duel je najvažnija utakmica u sezoni


Zvezda je navela da će se maksimalno pridržavati svih članova propozicija takmičenja i da to očekuje od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i službenika ABA lige.


Crvena zvezda i Budućnost igraju finalnu seriju ABA lige. Prva utakmica završena je pobedom srpskog kluba, a druga će se igrati u nedelju takođe u Beogradu.