PRVO finale ABA lige od 2013. godine u Humskoj će morati da čekaju u najboljem slučaju bar do aprila 2020. Surova realnost, koja kaže da povratak na stare staze uspeha nimalo nije lak, žestoko je "drmnula" crno-bele u trenutku kada su u poslednjoj deonici odlučujuće utakmice polufinalne serije gubili od Zvezde ogromnih 35 razlike. Očigledno, večiti rival je sa četiri vezane neizvesne utakmice Partizanu dao samo lažnu nadu da može do finala, trofeja, Evrolige...


Napravljen je korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, kada nije bio ni u plej-ofu. Pokazao je da se posle nekoliko godina lutanja mračnim ulicama ponovo nalazi na osvetljenom putu. Ali je jasno da mora još mnogo znoja da prolije da bi se šampionski snovi pretvorili u stvarnost.


PROČITAJTE JOŠ: Veličković: Boli ovaj poraz; Nikolić; Nije da nismo hteli...

START SUPERLIGE 26. APRILA NE preostaje ništa drugo crno-belima nego da se okrenu Superligi i polako krenu da sklapaju kockice za narednu sezonu. Posle nekoliko dana odmora, vratiće se u salu i pripremati se za prvu utakmicu domaćeg prvenstva protiv Mege, koja je na programu u "Pioniru" 26. aprila. U grupi su s Novim Pazarom, Slobodom, Dinamikom i Tamišom.


- Partizan raste, to je jasno, ali još nije porastao. Rast ovog tima nije linearan. Svaki napredak zahteva neko vreme, i možda nije realno očekivati da se sve to desi u jednoj sezoni - prema rečima Radeta Zagorca, projekat crno-belih, započet prošlog leta, doneće željeni rezultat u skoroj budućnosti. - Za 12 meseci, nekih 12 momaka će opet biti na ovom parketu, igraće protiv iste ove ekipe, i siguran sam da će biti u boljoj situaciji i još konkurentniji za konačan cilj koji Partizan ima. Urađene su dobre stvari, ali u ovom trenutku se više nije moglo, jer je jednostavno kvalitet prevagnuo na Zvezdinu stranu. Nijednog trenutka to ne želim da osporim, i ljudski im čestitam.


U najvažnijem meču sezone posebno su zakazali stranci sa glavnim ulogama, koji su dovedeni samo sa ciljem da naprave razliku. Kada se sabere poenterski učinak Lendejla, Renfroa i Sija, dobije se jedna "velika nula".


- Potučeni smo do kolena - priznaje Zagorac. - Nije prijatno, nimalo. Pazim šta ću da kažem, jer jednostavno, jake su emocije u ovom trenutku, ali razlika je realna. Zvezda nas je potpuno nadigrala, ali to ne sme da pokvari ukupan utisak i ukus cele sezone, koja je Partizanova povratnička.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA NOKAUTOM U FINALE: Partizan neprepoznatljiv u majstorici


Jedno je sigurno, još mnogo značajnih utakmica moraće da odigraju momci u crno-belom da bi mogli da iznesu pritisak koji nose najveće bitke.


- Ovo je za nas jedan od najtežih poraza u karijeri, ali svi treba da budu sigurni da Partizan neće na ovome stati i da će nastaviti da se diže, do konačnog uspeha - uveren je Zagorac.


POST OD 2013.

2012-2013. Šampioni

2013-2014. Polufinale

2014-2015. Polufinale

2015-2016. Peto mesto

2016-2017. Polufinale

2017-2018. Peto mesto

2018-2019. Polufinale