Američki "drim tim" igraće na Svetskom prvenstvu u Kini bez najveće zvezde, ali sa najvećom nadom i verovatno budućom zvezdom planetarne košarke. Lebron Džejms će predstojeće leto provesti u filmskom studiju, a senzacionalni "frešmen" Djuka Zajon Vilijamson sa selekcijom SAD po komandom trenera San Antonija Grega Popovića.


- Volim sve ono što Pop radi, ali ovo nije pravo leto za mene - kaže Džejms, koga čeka snimanje nastavka filma "Spejs džem" u kojem je svojevremeno glavnu ulogu igrao njegov idol Majkl Džordan. - Postoji mogućnost da nastupim na Olimpijskim igrama u Tokiju, sve će zavisiti od toga kako se budem osećao.


PROČITAJTE JOŠ  Lebron ne igra na Mundobasketu!


Svetski auditorijum imaće priliku da u Kini upozna buduću veliku stvar u svetu košarke, toliko izvesnog prvog pika na draftu ove godine da američki mediji izvlačenje kuglica nazivaju "Zajon lutrijom". Tim koji dobije pravo prvog izbora neće imati nikakvu dilemu, prozvaće ime 18-godišnjeg krilnog centra (201 cm), koji konstitucijom i atleticizmom izgleda kao spoj Čarlsa Barklija i Majkla Džordana.


Poraz od Mičigena u borbi za NCAA fajnal-for okončao je Vilijamsonovu koledž karijeru, a pre prvih NBA koraka očekuje ga druženje sa velikim američkim zvezdama na SP u Kini.