Snežana Bogićević postigla pobedonosni poen Zvezde u Kupu: Sreća nas pogledala

Mi. R.

18. 03. 2019. u 20:35

Снежана Богићевић постигла победоносни поен Звезде у Купу: Срећа нас погледала

Crveno-bele sa peharom Kupa Foto: KSS

Mislim da je presudila naša želja i vera u pobedu, ali priznajem bilo je i malo sportske sreće - kaže Bogićevićeva

JEDNO pogođeno slobodno bacanje 1,7 sekundi pre kraja bilo je prevaga da trofej namenjen pobedniku Kupa za košarkašice završi u vitrinama Crvene zvezde (56:55). Odlučujući poen protiv Koraća, posle faula na njoj, postigla je Snežana Bogićević.


- Može biti da se sada vratilo Zvezdi za muški Kup - kaže Bogićevićeva. - Ali i u poslednjem meču regularnog dela domaće lige izgubile smo od Koraća baš na ovaj način, tako što su one pogodile.


Dugo su se košarkašice Koraća nosile sa favoritom, poklekle su tek u finišu.


PROČITAJTE JOŠ: Trofej za crveno-bele: Košarkašice Zvezde u dramatičnom finalu Kupa bolje od Radivoja Koraća

- Mislim da je presudila naša želja i vera u pobedu, ali priznajem bilo je i malo sportske sreće. Celu utakmicu smo igrale veoma loše, sa velikim oscilacijama, nikako nismo uspevale da uhvatimo pravi ritam. Baš zbog toga je kup posebno takmičenje, jer se do kraja ne zna šta će se desiti. Taj moj šut, desilo se... Sve ovo, posle neizvesne završnice, donosi mnogo veće uzbuđenje.

Crveno-bele posle proslave trofeja, čekaju ozbiljni izazovi u domaćem takmičenju, gde su regularni deo završile kao prve, i ABA ligi, u kojoj su se plasirale na fajnal-for.

- Mnogo nam znači pehar kao vetar u leđa za nastavak sezone. Ali i kao škola, jer moramo da ispravimo sve greške koje smo ovde u Loznici pravile. Treba da se opametimo, da se tako nešto ne bi ponovilo na nekim utakmicama koje možda budu važnije - zaključila je Bogićevićeva. 

ŠAMPIONSKI TIM
PEHAR su osvojile: Mina Đorđević, Snežana Bogićević, Aleksandra Katanić, Milica Bojović, Milina Mišeljić, Ivana Katanić, Nevena Naumčev, Nina Tešić, Marta Vulović, Katarina Dešić, Marijana Zukanović, Tamara Čubra. Trener: Dragan Vuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije