Svetislav Pešić je listi svojih impresivnih uspeha dodao još jedan: osvojio (treći put u tri finala) Kup kralja, posle retko viđene drame u finalu protiv Reala u Madridu. Bilo je 94-93 za Barsu posle dodatnih 5 minuta jer je u regularnom delu bilo 77-77 a na poluvremenu 35-35. MVP turnira, kao I prošle gkdine, bio francuski plej u redovima Barselone Tomas Etrtel.


Moglo bi se reći da je Barselona dva puta dobila jer je u regularnom delu imala 77-75 na 4,3 sekunde pre kraja ali je dozvolila Ljulju da sa sirenom izjednači. U nastavku je imala 92-87 pa dozvolila trojku Rendolfa, onda je Singlton u kontri promašio "zicer" a Džejsk Kerol sa 2+1 doneo prednost Realu!

Pešić je uzeo tajm-aut, loptu je u igru uveo Pengos, dodao Kjuriku, ovaj Tomiću koji je na "drugi obruč" pokušao da poentira. Rendolf ga je blokirao, sudija Pefrez Perez je odmah pokazao da je to koš ali je zajedno sa kollegama ipak pogledao video i potvrdio odluku!

Nastalo je veliko slavlje igrača Barselone dok je preko 15.000 navijača otišlo kući razočarano..Manja grupa navijača Barselone priredila je ovacije Svetislavhu Pešiću. Zaslužio ih je!