Pred početak utakmice Barselona-Unikaha (94-83) dvoranom „Blaugrana“ reazlegao se dug aplauz. Bio je upućen Ranku Žeravici (1929-2015), nekadašnjem treneru Barselone (1974-1976), čoveku koji je - svi priznaju- postavio temelje moderne Barselone.

Nije osvojio ni jedan trofej ali je selekcijom, načinom rada i unutrašnjom otrganizacijom postavio temelje na kojima klub od tada počiva.

Na centru, dok je trajao aplauz i dok su se na video-bimu videle slike Žeravice iz njegovog perioda u Barseloni, nekadašnji Rankovi igrači Huan Antonio San Epifanio, Naćo Solozabal i Manolo Flores uručuli su Zagi Žeravici, supruzi Ranka Žeravice, i njihovom unuku, dres Barselone na čijoj je poleđini pisalo „Žeravica“.Pridružio im se i Svetislav Pešić, sadašnji trener Barselone, nekadašnji Rankov igrač u Partizanu.

Barselona je najavila da će preko svoje fondacije pomoći izgradnju spomen-muzeja Ranka Žeravice u njegovom rodnom Novom Miloševu. Za izgradnju te naše svojevrsne „Kuće slavnih“ priloge su već dali mnogi pojedinci iz Španije, Rankovi nekadašnji igrači i brojni prijatelji. Barselona nije zaboravila Ranka Žeravicu jer se dobro - ne zaboravlja.