ENTONIJABrauna je izdalo strpljenje. Američki bek je posle manje od mesec dana boravka u Partizanu, zatražio raskid ugovora. Razlog je sasvim jasan - ne igra.

Ostaje da se vidi hoće li klub iz Humske tek tako dati ispisnicu Braunu, kome se očigledno žuri da napusti Beograd, gde će ostati upamćen kao jedan, ako ne i najveći inostrani promašaj crno-belih. Statistički, odigrao je samo tri utakmice, odnosno 17,47 minuta u dva meča Evrokupa i 1,42 minuta u jednom duelu Jadranske lige, bez ubačenog poena.

To je nepojmljivo manje nego što je očekivano pre njegovog dolaska, koji se desio u predvečerje kraja ere Nenada Čanka na klupi crno-belih. Braun je najavljen kao igrač koji će u značajnoj meri podići spoljnu liniju Partizana. Obećanja za to bila su naslonjena na njegove, ne toliko izražene NBA igre, koliko izdanja u Razvojnoj ligi.

Međutim, odmah pošto je stigao ispostavilo se da u ovom trenutku ne može mnogo da pomogne crno-belima, već da mu je neophodan period adaptacije sa američkog na evropski koncept košarke koji je daleko duži kod iskusnijih igrača, a Braun sa 26 godina u koje su stale četiri NBA sezone izmešane sa onima u razvojnoj ligi, sigurno jeste.

U međuvremenu stigao je i novi trener Andrea Trinkijeri, koji, takođe, nije video Brauna u nekoj od glavnih, čak ni sporednih uloga, pa je ovakav epilog bio očekivan.