Derbi kola regionalne lige u dvorani “Aleksandar Nikolić” pripao je Partizanu.

Crno-beli su pred svojim navijačima savladali Cibonu 86:67.

Pod vođstvom Andree Trinkijerija crno-beli su zabeležili treći uzastopni trijumf (Mega, Trento, Cibona).

Najefikasniji u srpskom timu bili su Lendejl sa 19 i Zagorac sa 17 poena, dok se kod gostiju istakao Bundović sa 14 poena.

18:59 - PRVA ČETVRTINA

Partizan u meč kreće s petorkom Pejdž, Marinković, Gegić, Janković i Lendejl. Prvi napad na meču imali su gosti, poentira Ljubičić i dovodi Cibonu u početno vođstvo. Pejdž i Lendejl gube loptu, Reli Ros poentira posle prodora do koša. Marinković promašuje, a Markota na drugoj strani pogađa trojku, Cibona vodi 7:0 i ima priliku da uveća prednost posle faula u napadu Lendejla. Rozić poentira pored Marinkovića, Trinkjeri mora da traži tajm aut posle samo dva i po minuta igre, Cibona vodi 9:0.

Ljubičić krade loptu, Ros pogađa trojku za 12:0. Gegić postiže prve poene za Partizan na meču, posle čega oduzima loptu rivalu, a Lendejl u kontri poentira uz faul i postiže dodatno bacanje. Na drugoj strani Džeferson postiže 2+1 i održava goste u dvocifrenom plusu - 15:5, 4. minut. Janković je polovičan s linije penala.

Malo toga polazi za rukom crno-belima. Bundović (dva), Ljubičić (trojka) i Markota (trojka) odbijaju pokušaj Partizana, koji je preko Zagorca pokušao da priđe. Cibosi šutiraju 9/9 iz igre i vode 23:8 u 7. minutu. Zagorac ubacuje dva bacanja. Podigli su Zagorac i Nikolić agresivnost u defanzivi crno-belih koji kradu dve lopte i postižu četiri laka poena. Pejdž pogađa trojku, a potom hvata skok u odbrani. Nova trojka Pejdža, Partizan je na minus tri - 23:20, 9. minut. Serija crno-belih 12:0. Nikolić ubacuje trojku - 23:23, što je rezultat prve četvrtine.

19:26 - DRUGA ČETVRTINA

Nikolić trojkom i Si sa 2+1 otvaraju drugi kvarta. Serija Partizana je 21:0, crno-beli vode 29:23 u 12. minutu. Sjajna rola Alekseja Nikolića, postiže poene u kontri i produžava seriju Partizana. Velić traži tajm aut, ali ni to nije pomoglo gostima, čija se sjajna partija sa otvaranja meča u potpunosti raspala. Cibosi su bez koša sedam minuta, Zagorac ubacuje dva bacanja i donosi crno-belima dvocifrenu prednost - 33:23, 14. minut. Serija Partizana je 25:0.

Gilbert trojkom prekida seriju domaćina. Nikolić uzvraća istom merom. Ljbičić, Markota i Marić pokušali su da smanje prednost Partizana, ali su Si i Marinković odbili taj napad. Bundović sa šest vezanih poena vraća Cibosem koji serijom 8:0 prilaze na 40:38 u 19. minut. Marinković trojkom prekida seriju gostiju. Bundović još jednom lako poentira iz reketa, Si postavlja konačan rezultat prvog poluvremena - 45:40. 

20:00 - TREĆA ČETVRTINA

Reli Ros poenima otvara drugo poluvreme, Marinković promašuje trojku. Cibosi gube loptu na izvođenju (pet sekundi), Marinković promašuje zicer posle prodora. Sjajna rola Amara Gegića. Crno.beli su prvo odbranili napad (gosti nisu šutnuli za 24 sekunde), posle čega Gegić asisstira Lendejlu, a posle krade loptu i poentira uz faul, ali promašuje bacanje - 49:42. Bundović poentira, potom uzima loptu igračima Partizana i u kontranapadu je faulira, pogađa jedno od dva bacanja - 49:45, 23. minut.

Nikolić greši u dodavanju, Bilinovac ubacuje trojku. Bundović dobija tehničku, Marinković ubacuje slobodno bacanje, a Gegić pravi grešku u koracima. Bilonovac ubacuje još jednu trojku, a Cibosi dobijaju i napad, zbog faula Marinkovića pod košem. Ovoga puta je Bilinovac promašio šut van linije 6.75. Lendejl ubacuje trojku - 53:51, 25. minut.

Posle dve trojke, Bilinovac pravi grešku u koracima pa faul u napadu. Pejdž, pa Marinković pogađaju posle prodora. Velić traži tajm aut, ali dobija i tehničku grešku. Posle minuta odmora Marinković pogađa slobodno bacanje - 58:51, 26. minut. Ljubičić pogađa dva bacanja posle faula Gegića. Pejdž promašuje posle prodora, a Marinković pravi faul od lopte nad Džefersonom, koji je polovičan s linije penala. Zagorac ubacuje trojku - 61:54, 27. minut. Dobra odbrana domaćih, ali Nikolić promašuje posle prodora. Zagorac daje trojku za 64:54, 28. minut.

Ljubičić je promašio za tri, a Pejdž s dva bacanja podiže prednost Partizana na plus 12. Nikolić krade loptu (peta), ali Janković na drugoj strni gubi loptu, a potom pravi faul nad Rozićem za dva bacanja. Kapiten Cibone je precizan oba puta. Zagorac ubacuje još jednu trojku za 69:56 na kraju treće deonice.

20:27 - ČETVRTA ČETVRTINA

Nikolić otvara završni kvartal s dva faula u napadu, Ros s linije penala postiže prve poene u četvrtoj četvrtini. Lendejl poentira u reketu rivala. Dobru defanzivu, Zagorac materijalizuje asistencijom za Marinkovića, koji trojkom podiže prednost Partizana na 74:58 u 33. minutu. Stali su gosti, kao da su se predali, Lendejl još jednom poentira iz reketa.

Cibosi u prvih šest minuta završnog kvartala postigli su isto toliko poena i to sve sa linije penala. Crno-beli su propustili nekoliko napada da dotuku rivala. Bundović je promašio dva bacanja, Partizan ima 76:62 i napad, četiri minuta pre kraja. Pejdž pogađa trojku za plus 17 crno-belih, Ljubičić promašuje sa istog odstojanja. Lendejl i Zagorac overavaju trijumf kluba iz Humske - 83:64, 38. minut. 

Na kraju trijumf Partizana 86:67.