Trinkjeri danas potpisuje ugovor sa Partizanom

Đ.M.

01. 11. 2018. u 07:10

Andrea Trinkjeri je novi trener Partizana, prvi strani stručnjak na klupi natrofejnijeg kluba. Doduše, nije bilo "ruka ruci", jer je Trinkjeri još u Milanu, ali jeste bilo "da" u telefonskom razgovoru sa upravom crno-belih

Тринкјери данас потписује уговор са Партизаном

GOTOVO je. Andrea Trinkjeri je novi trener Partizana, prvi strani stručnjak na klupi natrofejnijeg kluba. Doduše, nije bilo "ruka ruci", jer je Trinkjeri još u Milanu, ali jeste bilo "da" u telefonskom razgovoru sa upravom crno-belih. Već danas će u Beograd, na potpisivanje ugovora, a zatim sledi upoznavanje ekipe koju će voditi 6. novembra u "Pioniru" protiv Trenta.

Nema sumnje, bar po prvim reakcijama, da je uprava Partizana, koja je posle ostavke Nenada Čanka u subotu uveče, izvojevala prvu pobedu sa Trinkjerijem, za - Trinkjerija.

Jer, italijanski stručnjak je bio meta nekoliko evroligaških timova, ali i pojedinih iz ACB lige. U borbi sa vremenom, crno-beli su prvi stigli na cilj. Od starta su bili konkretni, što pokazuje i prvi Trinkjerijev dolazak u Beograd u ponedeljak, da bi već u utorak uveče dobili ono što su želeli - trenera.

Pročitajte još: Trinkjeri preuzima Partizan

I to ne trenera kao prelazno rešenje, nego na duge staze, jer se pominje ugovor na tri sezone. Trenera koji je pokazao da može da se prilagodi i malim i velikim sredinama, trenera koji afirmiše mlade igrače, ali i koji zna da velike napravi većim. Trenera koji zna da ekipu iz senke dovede ispred reflektora glavne pozornice, ali i koja zna, pod njegovim nadzorom, da igra na glavnoj pozornicom. Naravno, za sve to neophodno je vreme i strpljenje. Jer, ne može se ništa preko noći.

Ništa manje važne za ovu, u najmanju ruku specifičnu sredinu u kojoj je košarka daleko iznad samog sporta, gde se posle velikih pobeda raduje danima, a zbog velikih poraza tuguje još duže, je to što, iako je po mestu rođenja Italijan, Trikijeriju, što bi Srbi rekli, balkanski mentalitet nije nepoznat. Naprotiv, izuzetno mu je blizak, ne samo što ga genetski negde nosi u sebi, jer mu je baba iz Kotora, a majka iz Istre, koje su i zaslužne što govori srpskohrvatski, već je pokazao da zna da ga primeni na košarkaškom terenu, ali i da sa istog tog terena lakše nego neki drugi strani treneri, apsorbuje filzofiju "jugoslovenske" košarke i razume jugoslovenske igrače.

STIŽE I VLADO ŠĆEPANOVIĆ

KAKO je i najavljivano, italijanski trener neće biti jedino pojačanje u stručnom štabu Partizana, jer će na prvo mesto do njega na klupi sesti Vlado Šćepanović, s kojim je prošle godine Trinkjeri sarađivao u Bambergu. Dakle, još jedno novo lice u stručnom štabu, ali izuzetno poznato i cenjeno u Humskoj, ne samo zbog igara u crno-belom dresu u dva mandata, već zbog izuzetne privrženosti svom nekadašnjem klubu, zbog čega je, pre dve godine, kada je kao trenerski debitant na klupi Budućnosti u "Hali sportova" dočekan, ali i ispraćen skandiranjem, iako je njegov tim tada pobedio Partizan.


GLOSA

Trinkijerijeva baba je iz Kotora, a majka iz Istre i dobro govori stpskohrvatski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

kiki

01.11.2018. 12:37

@Već mi je žao čoveka - Ne sekiraj se ti - otvorili se bivši Partizanovci Željko Obradović i Saša Pavlović i nastaviće se vaše FRUSTRACIJE koje vam je Dule u kosti uterao.A izgleda da vas još uvek SVRBI Đikijevo uterivanje iz prošle sezone!

A doček, doček?

01.11.2018. 08:43

Hoće li da navalu Grobari na beogradski aerodrom? Pa zastave, šalovi, crno-bele konfete da ga zaspu? Jeste li mu spremili dres odgovarajuće veličine?

kiki

01.11.2018. 12:34

@A doček, doček? - Brate ti si NEPISMEN i mislim da nisi završio ni osnovnu školu.

Realno

01.11.2018. 09:16

Zaboleće ih glava kada im dođe na naplatu njegov ugovor. Osrednji trener koji je vodio samo osrednje klubove koji mnogo više košta nego što realno vredi. Greška i njegova i partizanova! Živi bili, pa videli!

неимени

01.11.2018. 10:17

Мање је странац од оног србомрсца који је тренирао фрањевца годинама. Фрањевац је дакле већ годинама имао странца на клупи. Странца и уз то србомрсца.

неимени

01.11.2018. 12:13

@неимени - Не смета фрањевцима србомрзац. Напротив, већина фрањеваца дели мишљење с њим. Није то лоше. Пар заблуделих Срба би напокон могли да сконтају с ким имају посла. Не југословена, они јесу фрањевци, већ Срба.

Logika

01.11.2018. 12:03

Velika greška, bacanje para. Bolje je bilo da su za taj novac doveli jednog ili dva kvalitetna igrača.