Lovernj: Odmalena sam sanjao da igram za Partizan, gledao sam stare video snimke na internetu

Beta

četvrtak, 11. 10. 2018. u 19:29

Ловерњ: Одмалена сам сањао да играм за Партизан, гледао сам старе видео снимке на интернету

Žofri Lovernj Foto: Instagram

Čuo sam za ovaj tim koji nema mnogo novca, ali ima veliku armiju navijača i veliku istoriju - kazao je novi košarkaš Fenerbahčea

Novi košarkaš Fenerbahčea Žofri Lovernj rekao je danas u intervjuu za sajt Evrolige da je odmalena želeo da igra za Partizan, kao i da je trener Željko Obradović jedan od razloga da dođe u turski klub.

- Kada sam imao 14 ili 15 godina, želeo sam da igram za Partizan. Čuo sam za ovaj tim koji nema mnogo novca, ali ima veliku armiju navijača i veliku istoriju. Tada sam počeo da pretražujem na internetu stare video snimke Partizana - prisetio se Lovernj.

Partizan je 2010. godine učestvovao na fajnal-foru Evrolige u Parizu, a Lovernj je rekao da je tada sa Leom Vestermanom išao da navija za crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ: LOVERNj SE VRAĆA U EVROPU: Francuz stiže u Fener!

- Kada sam imao 18 godina, Partizan je došao na fajnal-for u Parizu i otišao sam da gledam utakmice sa Leom Vestermanom. Počeli smo da pričamo o tome kako bismo jednog dana želeli da igramo za Partizan, a nekoliko godina kasnije obojica smo to uradili - kazao je Lovernj.

On će naredne sezone igrati za Fenerbahče, koji s klupe predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović.

- Drago mi je što sam se vratio u Evropu. Želim da osvojim barem jednu titulu u Evropi, Evroligu pre kraja moje karijere, tako da sam oduvek znao da ću se vratiti u Evropu u neko doba i stvarno sam želeo da igram za Fener, još od kada sam bio u Partizanu - rekao je francuski reprezentativac.

PROČITAJTE JOŠ: OBRADOVIĆ DOVEO POJAČANjE: Lovernj novi igrač Fenerbahčea

On je dodao da zna kakva su očekivanja Obradovića, za kog je imao samo reči hvale.

- Znam kako i šta očekuje. Poznajem puno njegovih prijatelja iz Srbije i puno igrača koji su igrali za njega i oni su mi sve rekli sve o tome kako razmišlja i šta očekuje od svojih igrača. Potrebna mi je ta atmosfera koju donosi timu, on je veoma zahtevan, ali i vrlo pošten, znaš šta da očekuješ od njega, želi sve da dobije i ima velika očekivanja, ali ono što on traži od svojih igrača je uvek veoma jasan i on govori na isti način za sve, nije bitno ko si ti. U suštini, on je iskrena osoba - rekao je Lovernj.

Komentari (2)