“JANKOVIĆ JE NAŠ”: Zvezda se oglasila povodom pokušaja da centar pređe u Fuenlabradu

V. P.

05. 10. 2018. u 13:34

Manevar sa utakmicom u drugoj zemlji i potom prelaskom u treći klub

“ЈАНКОВИЋ ЈЕ НАШ”: Звезда се огласила поводом покушаја да центар пређе у Фуенлабраду

Stefan Janković

POSLE informacije "Novosti" da je u KSS stigao zahtev za izdavanje ispisnice Stefanu Jankoviću kako bi potpisao za Fuenlabradu, saopštenjem se oglasio KK Crvena zvezda. S Malog Kalemegdana poručuju da se radi o manevru španskog menadžera sa "revijalnom utakmicom" u drugoj zemlji i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub, odnosno u Partizan.

- KSS je u ponedeljak doneo jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda - navodi se u saopštenju srpskog šampiona. - Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom Olimpijskog komiteta Srbije, jer i dalje postoje pokušaji, sada preko "malih vrata" u FIBA i proverenih kadrova koji su radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti.

Crveno-beli ističu da plan "uzimanja igrača bez obeštećenja, uz pozivanje na nepoštovanje pojedinih odredbi ugovora i ogroman pritisak na Registracionu komisiju KSS", ne ide kako su njegovi tvorci zamislili.

- Verujemo da su mnogi klubovi zainteresovani za Jankovića, kao što verujemo da je naš igrač trenutno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno advokat Ilija Dražić, inače dugogodišnji član UO KK Partizan. Verujemo i da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba ujedno i član menadžerske agencije "BDA Sports" čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa Jankovića.

Zvezda među "slučajnosti" ubraja i "kontakte sa pojedincima iz FIBA kako bi se pripremio teren u toj organizaciji".

- Svi ti kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača Jankovića bez obeštećenja. I dalje ćemo obaveštavati javnost o ovom slučaju u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom.


Pročitajte još: JANKOVIĆ SLOBODAN IGRAČ, ZVEZDI SLEDI TUŽBA: Nezakonitim radnjama pokušali da ospore moje pravo da odem iz kluba!

OBEŠTEĆENJE 150.000 EVRA
STEFAN Janković je 12. septembra saopštio da je slobodan igrač i da će uskoro doneti odluku gde će nastaviti karijeru.
Tome se usprotivila Crvena zvezda, koja ga je suspendovala kada se letos nije pojavio na pripremama. Klub s Malog Kalemegdana odredio je obeštećenje od 150.000 evra za slobodu krilnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ccc

05.10.2018. 20:29

@TAKO BRE ZVEZDO - Polako to će biti šlag na torti na kraju. Samo se bojim da će neki ljudi morati iz politike jer su daleko zabrazdili pogotovo zbog onih 2 mil EUR datih iz budžeta države. To im nije bilo dovoljno pa je Zvezdi prepolovljen budžet i nema generalnog sponzora za ovu godinu već se institucija osilila da vrbuje igrača pod ugovorom. Agencija koja je zastupnik je sebi stavila katanac jer niko normalan sa takvima u košarci više neće raditi. Završni računi kluba strogo čuvana tajna. Imena će doći na kraju

Hehehehe

05.10.2018. 16:02

Ajd sad pitajte Jankovića o onoj tužbi koju je pominjao pre 3 nedelje. Možda dečko neće moći da odgovori, zapela mu knedla u grlu.

Što ste menjali naslov?

05.10.2018. 20:30

Lepo je pisalo SLUČAJ "JANKOVIĆ": KSS odbio zahtev menadžera.