Mesina: Obradović dao evropskoj košarci najviše od svih

Tanjug

06. 09. 2018. u 13:36

Pomoćni trener San Antonija odao je priznanje najtrofejnijem treneru u istoriji Evrope i poručio da vidi sličnosti u njihovom radu

Месина: Обрадовић дао европској кошарци највише од свих

Etore Mesina foto: N. Paraušić

Trener iz Fenerbahčea Željko Obradović dao je najveći uticaj ikada u evropskoj košarci, smatra čuveni Italijan Etore Mesina.

Mesina, pomoćni trener San Antonija, odao je priznanje najtrofejnijem treneru u istoriji Evrope i poručio da vidi sličnosti u njihovom radu.

- Mislim da je za mnoge trenere normalno da stvore sistem u kome igrač zna šta radi i koja mu je odgovornost. Pričamo i o trenerima sa manje ili više discipline, ali je stvarna tema ono što igrači vole da rade. Naravno, Željko je trener koji je imao najveći uticaj - rekao je Mesina, a prenosi Eurohups.

Mesina je uporedio NBA i Evroligu i poručio da je velika razlika u kvalitetu i novcu.

- Nivo je visok u Evroligi, to je drugo najjače takmičenje na svetu. Razlika u odnosu na NBA je u ekonomskoj snazi, čak i najveći evropski klubovi ne mogu da se takmiče sa onima iz sredine NBA. Takođe, tendencija je da mladi košarkaši češće napuštaju Evropu kako bi se izborili u SAD - kaže trener koji je tokom karijere osvojio čak 29 trofeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije