Pero Antić igra za jedan makedonski klub posle dve decenije

Beta

ponedeljak, 27. 08. 2018. u 22:49

Перо Антић игра за један македонски клуб после две деценије

Pero Antić foto: N. Paraušić

Jedan od najpoznatijih makedoskih košarkaša trenutno nema angažman, pa trenira s timom iz Gostivara, čiji je akcionar od pre jedne godine

Trostruki prvak Evrope Pero Antić će povratak u makedonsku košarku posle 20 godina napraviti u utorak u dresu prvoligaša "Gostivara", objavio je lokalni portal Sport (sport1.mk).

Prema informacijama tog sportskog sajta, Antić će neformalno debitovati za makedonski tim u Gostivaru na prijateljskom pripremom meču protiv MZT Skoplje.

Jedan od najpoznatijih makedoskih košarkaša trenutno nema angažman, pa trenira s timom iz Gostivara, čiji je akcionar od pre jedne godine.

Za Antića će meć protiv MZT biti prva utakmica za jedan makedonski klub posle skoro dve decenije, kada je kao junior igrao za Rabotnički, krajem prošlog veka.

Pero Antić je 2001. prešao u grčki AEK, nakon čega je sledio uspon karijere, tokom koje je tri puta osvojio Evroligu, dva puta s grčkim Olimpijakosom i jednom s turskim Fenerbahčeom, a prvi je Makedonac koji je zaigrao u NBA ligi, u timu Atlanta houksa.

Antić je prethodnu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi kao pozamljen igrač turskog Fenerbahčea, s kojim mu je sada istekao angažman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)