Oliver Popović: Pazarci će gledati dobru košarku

Beta

nedelja, 19. 08. 2018. u 23:16

Оливер Поповић: Пазарци ће гледати добру кошарку

Oliver Popović

Trener košarkaša Novog Pazara Oliver Popović rekao je danas da je ekipa pretrpela dosta promena u odnosu na prošlu sezonu, ali da veruje da će se novi igrači uklopiti i da će činiti dobar kolektiv

Trener košarkaša Novog Pazara Oliver Popović rekao je danas da je ekipa pretrpela dosta promena u odnosu na prošlu sezonu, ali da veruje da će se novi igrači uklopiti i da će činiti dobar kolektiv.

"Neki igrači su želeli da promene sredinu, neke sam ja hteo da promenim. Tim je nov i trebaće nam vremena. Biće pojačanja na još nekim pozicijama, a svi u klubu rade na tome da budemo konkurentni. Nadam se da ćemo uspeti i da će ljudi u Pazaru gledati dobru košarku", rekao je Popović na prvom treningu Novopazaraca.

On je pre dva meseca preuzeo debitanta u elitnoj Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a ranije je trenirao Tamiš, Megu, ukrajinski Himik, Vršac, Krajovu iz Rumunije, kruševački Napredak i Dinamik, kao i nekoliko reprezentativnih selekcija Srbije.

"Prvi put sam uzeo ekipu u kojoj nema igrača s kojima sam ranije sarađivao. Upoznajemo se, razgovaramo, ali treba vremena da se oni naviknu na moje zahteve. Rad i disciplina su neophodni, ako želimo da nešto uradimo ove godine. Do početka lige ostalo je oko šest sedmica i probaćemo da se kroz treninge i utakmice što bolje uklopimo", naveo je Popović.

Novi Pazar je tokom leta pojačao spoljnu liniju dovođenjem Marka Radonjića, a stigao je i krilni centar Dorijan Armstrong. U klubu su nedavno najavili dolazak Entoana Lemba, koji pokriva pozicije četiri i pet, ali taj transfer nije realizovan.

Pazarce će i u najjačem rangu kao kapiten predvoditi plejmejker Sanel Mukanović.

"Čast je raditi sa Popovićem, vrhunskim čovekom iza kojeg je izvanredna karijera. Biće dosta novih igrača, ali to neće predstavljati problem. Ostaje da slušamo trenera, spremimo se što bolje i napravimo uspeh sličan prošlosezonskom", kazao je Mukanović.

Novi Pazar je prošle sezone osvojio drugo mesto u Drugoj ligi, pa je prvi put u klupskoj istoriji izborio plasman u KLS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije