Bjelica u Sakramentu: Dugo sam razgovarao sa Divcem

Đ.M.

21. 07. 2018. u 09:41

Бјелица у Сакраменту: Дуго сам разговарао са Дивцем

Nemanja Bjelica Foto: EPA

Imao jedinstvenu perspektivu o tome šta je neophodno da bih bio uspešan u NBA ligi. Spreman sam da uradim sve da bih pomogao ekipi i bio deo ove zajednice – poručio je Nemanja

OD krajnjeg istoka SAD do krajnjeg zapada... Za tek nekoliko dana... Samo potpis delio je Nemanju Bjelicu od jednogodišnjg ugovora sa Filadelfijom, "teškog" 4,4 miliona dolara. Ipak, srpski reprezentativac se odlučio za trogodišinju saradnju sa Sakramentom, vrednu, kako su "Novosti" pre dva dana najavile, 20,5 miliona dolara!

Nema sumnje da su veliku ulogu u ovom preokretu odigrali generalni menadžer Kingsa Vlade Divac i njegov prvi asistent Predrag Stojaković, Nemanjini sunarodnici i duet zbog koga Srbija s početka milenijuma, godinama, od novembra do aprila i maja, dočekivala jutra uz TV ekrane.

PROČITAJTE JOŠ: Sakramento nudi fantastičan ugovor Srbinu: “Kralj” i Bjelica?

- Proveo sam mnogo vremena razgovarajući sa Vladom koji, kao ikona u našoj zemlji, ima jedinstveno viđenje šta je potrebno da uradiš da bi se stavio u situaciju da budeš uspešan u NBA i šta ti je kao igraču potrebno da budeš dobar. Vera organizacije u mene i posvećenost su me oduševili, kao i moju porodicu. Spreman sam da uradim sve što je u mojoj moći da pomognem Kingsima i budem deo zajednice u Sakramenu - izjavio je Bjelica.

PROČITAJTE JOŠ: POPOVIĆ SE NE UZBUĐUJE: Lenard je prošlost, Derozen budućnost

Jednu od prvih javnih čestitki Nemanja je dobio od prijatelja i saigrača iz reprezentacije Srbije i svojevremeno iz Fenerbahčea, a od danas i klupskog druga, Bogdana Bogdanovića.

- Jogi i Nemanja, dobro došli u familiju - napisao je Bogdan na svom tviter-nalogu, ne zaboravljajući da pomene Jogija Ferela, koji je slično kao Bjelica bio pred vratima drugog tima - Dalasa.

Dao je verbalni pristanak za ostanak u Teksasu, vredan 5,3 miliona dolara za dve godine. Ipak, uprava Kingsa je reagovala, ponudila 6,2 miliona za isti period, a mladi plejmejker potpisao...

DESET SRPSKIH DUETA U NBA
Dolaskom Bjelice u Sakramento, formiran je deseti srpski tandem u NBA. Pre njih u istom NBA timu bili su Stojaković i Divac (Sakramento, 1998-2004), Rebrača i Varda (Detroit, 2001-2002), Miličić i Rebrača (Detroit, 2003-2004), Rebrača i Jarić (LA Klipers, 2004-2005), Radmanović i Rebrača (LA Klipers, 2005-2006), Krstić i Ilić (Nju Džersi, 2006-2007), Miličić i Jarić (Memfis, 2008-2009), Nedović i Kuzmić (Golden Stejt, 2013-2014) i Teodosić i Marjanović (LA Kleipers 2017-).
Naravno, najveći uticaj na igru svog tima imao je sadašnji čelni duet, a u to vreme igrački dvojac Kingsa, Divac i Stojaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)