PRVA košarkaška selekcija, koja je ovog leta donela Srbiji medalju jeste ženska reprezentacija do 20 godina. Devojke koje s klupe predvodi selektor Miloš Pavlović u mađarskom Šopronu na EP su osvojile srebrno odličje, a taj uspeh je proslavljen u "kući košarke". Devojke je u odsustvu predsednika KSS Predraga Danilovića (hitan službeni put), pozdravio generalni sekretar Dejan Tomašević.

- Već godinama je glavno pitanje da li treba forsirati rezultate u mlađim kategorijama ili praviti igrače za seniorsku reprezentaciju. Najbolje je kad se poklopi i jedno i drugo. Mi mnogo očekujemo od ženske košarke, zato smo i prihvatili organizaciju Evrobasketa sledeće godine, a vi ste napravile pravu uvertiru za to takmičenje - čestitao je devojkama i stručnom štabu Tomašević.

PROČITAJTE JOŠ: Srebro za košarkašice Srbije na EP

SASTAV Nevena Naumčev, Mina Đorđević, Vladana Vujisić, Tamara Jovančević, Lara Radulović, Marijana Zukanović, Teodora Turudić, Milica Bojović, Ivana Raca, Nevena Vučković, Ivana Katanić, Marija Stojanović.

Trener srebrnih košarkašica Miloš Pavlović je ponovio rezultat koji je napravio na istom mestu prethodne godine u juniorskoj konkurenciji.

- Bez obzira na veoma teško finale i poraz od Španije, ovo je ogroman uspeh. Sistemski rad je došao do izražaja. Zadovoljan sam i ponašanjem i odnosom igračica. Samo mi znamo koliko je bilo teško od početka priprema, tako da pre svega čestitam devojkama. Hvala KSS na pruženim uslovima, svake godine su sve bolji i bolji - podvukao je Pavlović.

SPEC V.N.
Na zahtev potpredsednice Ane Joković medalje su uručene i Đurđini Đokić, koja je propustila EP zbog teške povrede, kao i članu stručnog štaba Mirku Aleksiću, koji nije putovao u Mađarsku zbog rođenja deteta.