PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić upriličio je prijem za Marinu Maljković, selektorku ženske reprezentacije, odnedavno trenera kineskog Šangaj Baošan Dahua, kao i igračice oba tima.

- Ženski sport ima veliki značaj, jer dramatično popravlja ugled Srbije u važnim evropskim i svetskim zemljama - rekao je Vučić na prijemu kom su prisustvovali ambasador Kine Li Mančang i predsednik KSS Predrag Danilović.

Istakao je da je Marina time što vodi veliki klub iz Kine, pokazala kako može da uradi dobre stvari za zemlju.

- Molio sam nekada neke iz drugih sportova da gledamo da dovedemo ljude u Srbiju na pripreme, vršimo promociju zemlje i na taj način. Gotovo nikada nisam uspevao u tome i zato hvala Marini - dodao je Vučić, koji je podvukao da dve zemlje vezuje čelično prijateljstvo, zahvalivši predsedniku Kine Si Đinpingu na odnosu prema Srbiji.

Maljkovićeva je kazala da je ponosna što predsednik njene zemlje ima toliko razumevanja za sport.

- U reprezentaciji su neke nove, mlade devojke. Nije ona generacija koja je osvojila evropsko zlato i olimpijsku bronzu, ali je njima sasvim jasno kako je prethodna generacija došla do uspeha, a to je pre svega zalaganjem i teškim radom. U Srbiji igramo sasvim dobru košarku, a naši prijatelji iz Kine grade najbolje mostove. Neka i ženska reprezentacija bude most između naše dve zemlje - rekla je Marina.