KK Partizan: Najveći skandal je poziv na linč naših košarkaša, učinićemo sve da i pehar Superlige vratimo u svoje vitrine

Beta

21. 02. 2018. u 15:21

КК Партизан: Највећи скандал је позив на линч наших кошаркаша, учинићемо све да и пехар Суперлиге вратимо у своје витрине

Ilustracija foto: KK Partizan

Kao klub, garantujemo da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi – stoji u saopštenju crno-belih

Košarkaški klub Partizan odbacio je tvrdnje da je jedan njegov igrač ili član kluba skinuo sa trofeja Kupa Radivoja Koraća pločice sa imenom Crvene zvezde, pozvao da se zakonom utvrdi identitet počinioca, ali je i naveo da je Zvezda svojim saopštenjem pozvala na linč igrača crno-belih.

Na društvenim mrežama se u utorak uveče pojavio snimak na kome se vidi kako muškarac skida sa trofeja Kupa Radivoja Koraća pločice sa imenom Crvene zvezde. Partizan je u nedelju osvojio Kup pobedom protiv Zvezde u Nišu. Zvezda je u saopštenju navela da je to učinio "jedan igrač ili jedan navijač Partizana".

- Osuđujemo svaki vid vandalizma i pozivamo da se u skladu sa zakonom utvrdi identitet počinioca. Kao klub, garantujemo da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi. Napominjemo da je pehar čitav i da su sa njega skinute pločice, što znači da on nije oskrnavljen kako se u javnosti predstavlja. Ukoliko je neko zaboravio kako izgleda oskrnavljen pehar, neka pogleda snimke nakon finala domaće Superlige 2014. godine. Ipak, smatramo da je pločicama sa imenima osvajača Kupa mesto na peharu i zalagaćemo se da se ta tradicija i u budućnosti poštuje - navodi se u saopštenju objavljenom n sajtu Partizana.

Partizan je naveo da je najveći skandal u ovoj situaciji "poziv na linč igrača Partizana".

- Ističemo da je poziv na linč naših igrača direktna posledica saopštenja koje je izdala Crvena zvezda, a u kojem se paušalno ocenjuje da je u pitanju 'igrač ili navijač' Partizana, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida pločice nije profesionalni sportista. Upiranje prstom u igrače Partizana izazvalo je direktne pretnje kojim je ugrožena sigurnost nekoliko naših igrača. Autori tih pretnji treba krivično da odgovaraju, a onaj ko ih je svojim javnim istupom podstrekao na takvo ponašanje, mora da bude svestan posledica svog ponašanja i blago rečeno, neodgovornih reči - piše u saopštenju.

Partizan je naveo da će učiniti sve da svoje igrače zaštiti i da su pretnje prijavljene policiji.

- Pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća osvojili smo pošteno i na terenu. Ovom prilikom, zahvaljujemo Košarkaškom savezu Srbije koji je obezbedio da se završni turnir nacionalnog kupa odigra u fer uslovima. Partizan će učiniti sve da na terenu osvoji i Superligu Srbije i da prelazni pehar vrati u svoje vitrine. Taj pehar dodeljuje Košarkaška liga Srbije a ne Crvena zvezda - poručeno je iz Partizana.

Iz Partizana je navedeno da je ovim saopštenjem izražen jasan stav i da se više neće oglašavati "bez obzira na neke dalje prozivke koje će se pojavljivati".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Bob Rok

21.02.2018. 16:16

Ne znam da li ste pročitali vest da je član uprave Partizana oskrnavio pehar! Sram vas bilo!

Bojan

21.02.2018. 16:30

Kao i obicno, u Srbiji je uvek prisutna zamena teza i obmanjivanje javnosti a sve u cilju skretanja paznje na neke druge stvari...zaista je apsurdno i pomisliti da je skidanje plocice uradio jedan od igraca.

zulu

22.02.2018. 04:38

Hvala na obavestenju, da se spremimo za prljavu igru, nista novo od vas. Docicete I vi na ruku, samo lagano!