JEDNA navijačka grupa Crvene zvezde, samoproklamovani branioci "srbstva" ulogoreni na tribinama sportskih objekata, proglasila je bojkot košarkaških utakmica dok je u timu srpskog i regionalnog šampiona nacionalno nepodobni - Alen Omić.

Transparent "Šiptar, Hrvat, Balija - nisu moja bratija" zapravo je bojkot esencijalnih civilizacijskih normi, bojkot ljudskosti i pravoslavnih učenja u koja se zaklinju nabildovani vernici u navijačkim mantijama "delija" ili "ultrasa".

Iz njihove perspektive, sužene ratobornim verovanjem u nacionalnu superiornost, ne vide da bojkotuju i najveće sportsko dostignuće Crvene zvezde, kluba koji poistovećuju sa sopstvenim životom.

Bojkotuju fudbalsku titulu prvaka Evrope osvojenu u Bariju 1991. uz obilatu pomoć "hrvatsko-bošnjačke bratije". Odriču se travnatih čarolija Roberta Prosinečkog, ogromnog srca Refika Šabanadžovića koji je odbio Aston Vilu da bi u crveno-beloj uniformi uklizavao u noge najboljim svetskim napadačima.

Bojkotuju i svoju ideologiju, zaboravljajući da su ne tako davno punog srca klicali Hrvatu Prosinečkom u trenerskom mandatu u Zvezdi. Uskoro će klicati i fudbaleru El Fardu Benu, momku islamske veroispovesti koji je do sada usrećivao njihovu navijačku bratiju iz Olimpijakosa.


PROČITAJTE JOŠ:
OMIĆ PRED SPAVANjE ODGOVORIO “DELIJAMA”: Ko igra za Zvezdu i zauvek za nju navija, biće zauvek moja bratija (FOTO)

Bojkot ultranacionalističke šake navijača u svom besmislu osuđen je na poraz u prvom minutu bilo koje utakmice. Već je ubedljivo trijumfovao jedan drugi bojkot. Spontani, a ne pripremljeni, proistekao iz srca pravih navijača i pristojnih ljudi. Ovacijama Omiću isključili su iz igre nepodobnog "šestog igrača" na tribinama. Crvenilo na obrazima pristojnih brzo je oterao osećaj ponosa. Bojkot je uspeo!