Rusi pamte velikog Dudu

B. VLAHOVIĆ

21. 01. 2018. u 19:07

Руси памте великог Дуду

Dušan Ivković i Predrag Danilović foto: cskabasket.com

U Moskvi održana revijalna utakmica povodom 90 godina od rođenja Aleksandra Gomeljskog. Pored Ivkovića bili Danilović, Slavnić, Bodiroga i Tarlać

Od stalnog dopisnika: MOSKVA

REVIJALNA utakmica "Legende CSKA protiv legendi Evrope" (56:50), koja je organizovana povodom 90 godina od rođenja velikog sovjetskog i ruskog košarkaškog trenera Aleksandra Gomeljskog, pokazala je u subotu uveče u Moskvi koliko Rusi cene i vole velikane srpske košarke.

Organizatori su pozvali u Moskvu našeg proslavljenog trenera Dušana Ivkovića, koji je radio tri godine u CSKA, koji, zahvaljući njemu, već godinama ima najbolje organizovani klub, ne samo u Rusiji, nego u celoj Evropi.

Pored Dude, na klupi evropskih nekadašnjih zvezda bili su Predrag Danilović, predsednik KS Srbije, u ulozi pomoćnog trenera, zatim Dragan Tarlać, koji je svojevremeno igrao za Moskovljane, kao i Dejan Bodiroga. Nisu Rusi zaboravili ni Moku Slavnića, koji je kao igrač nekada davno, zajedno sa Draganom Kićanovićem, zadavao mnogo muka legendarnom pukovniku Gomeljskom. Bio je Moka na tribini zajedno sa Berkovičem i Marcoratijem, koje je publika toplo pozdravila.

Pročitajte još ŠMEKER EVROPSKOG GLASA: Ivkovićev oproštaj u Atini digao na noge košarkaški svet

Na kraju su održani prijem i večera, u toku koje je prikazan film o Aleksandru Gomeljskom. Ceo taj događaj zaslužuje pažnju, jer bismo i mi od Rusa mogli da naučimo kako bi trebalo poštovati velikane.

Bilo je prijatno to veče biti Srbin i uživati dok se ređaju ljudi da pozdrave i izgrle Ivkovića, ali i velike igrače koji su za tu priliku došli iz Beograda. Dudu je na oproštaju izljubio i jedan od najbližih Putinovih saradnika Sergej Ivanov, ali i mnogi drugi. GODINE I KILOGRAMI

NAJVAŽNIJE je da se niko nije povredio, jer su godine učinile svoje, pa su neki, poput Slovenca Smodiša i domaćina Sergeja Panova, dobili podosta kilograma. Ali Mirsad Turkdžkan, Teo Papalukas, pa i naš Slovenac Raša Nesterović uspeli su da sačuvaju liniju. U CSKA najbolji je bio Igor Kudeljin, koji je najkasnije prestao da igra, a sa kilogramima nema problema ni selektor Sergej Bazarevič.

Pročitajte još Obradović: Duda je više od učitelja; Rađa: Kod Ivkovića sam eksplodirao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije