PARTIZAN su preskupo koštali upaljači na derbiju. Zbog ubacivanja sitnih predmeta na teren, među kojima je bio i jedan upaljač koji je pogodio trenera Crvene zvezde Dušana Alimpijevića, direktor ABA lige kaznio je crno-bele sa 4.000 evra, a zbog svih prekršaja na meču sa čak 12.200 evropskih novčanica.

- Nama je podrška navijača bitna. Stalno su uz klub i kad je dobro i kad nam loše ide. Desi se da budu nezadovoljni ponekom sudijskom odlukom. Ali, bacanje predmeta nije reakcija kojom nam pomažu. Naprotiv - kaže sportski direktor Partizana Dragan Todorić. - Finansijska sankcija koja je izrečena prema našem klubu nije mala, ali ne pričam samo zbog toga, već što u takvim postupcima postoji rizik da se povrede akteri same utakimice. Neću ni da pomišljam da bi to moglo da se desi na našem terenu. Ponavljam, imamo sjajne navijače, koji su mnogo puta pokazali da mogu da nas sportski bodre.

PROČITAJTE JOŠ: Nikolić: Zagorac? Ostaću uzdržan; Obradović: Partizan ima veliki potencijal na poziciji bekova

Liga nije izrekla crno-belima samo kaznu za bacanje sitnih predmeta. Iz ukupne sume od 12.200 evra, čak 4.000 "otpada" na javnu kritiku trenera Miroslava Nikolića upućenu čelnicima regionalnog takmičenja.

- Ako se ne varam, nije bila u pitanju kritika, već odgovor trenera na novinarsko pitanje tokom konferencije za medije. Objasnio je da nije bilo želje da se pomeri utakmica. Na dodatno pitanje odgovorio je ko nije želeo. Pa postoji video-snimak. Ali, ne bih voleo da se produbljuje ta priča, da se loše protumači, pa da opet Partizan bude kažnjen - dodaje Todorić.

PROČITAJTE JOŠ: Marinković: Stali na kraju, kao i uvek; Pecarski: Porazi ne smeju da utiču na nas

SAMJUELS: IDEM(O) NABOLjE
PARTIZAN je izgubio od Lokomotive, ali čini se sve više dobija Samarda Samjuelsa (17 poena, 11 skokova) koji polako hvata ritam iz vremena kada je bio jedan od najpoželjnijih centara u Evroligi.
- Odigrali smo bolje nego u derbiju, ja sam bio bolji, čuo šta trener želi od mene, borili smo se. Ali, uvek je teško posle poraza - kaže Samjuels, koga za dva dana čeka novi ispit, u Mitrovici protiv Mega Bemaksa. - Težak je raspored, ali imamo kada da se odmorimo. Trudim se da budem u dobroj formi. Da budem profesionalac. Imao sam problema u Kini. Tokom leta sam mnogo radio. Sad se osećam odlično.

ČABARKAPA
NEZVANIČNO, nije samo Partizan nezadovoljan određenim potezima direktora Lige Žarka Čabarkape. Međutim, prema pravilniku, oni nezadovoljstvo mogu da izraze na Skupštini ABA koja jedina ima pravo da odlučuje o poverenju prvog operativca, koji potpisuje ugovor na tri sezone (1+1+1), s tim da posle svake podnosi izveštaj najvećem organu takmičenja. U slučaju da Skupština ne usvoji izveštaj, mandat direktora se prekida i bira se novi.