Vlade Đurović preuzeo ulogu predsednika OKK Beograda: Vratio se prvoj ljubavi

Mi. ROGAČ

07. 10. 2017. u 14:08

Posle 26 promenjenih klubova i 13 zemalja, vratio sam se u drugu kuću. Moram da priznam da nikada više nisam radio – kaže iskusni košarkaški stručnjak

Владе Ђуровић преузео улогу председника ОКК Београда: Вратио се првој љубави

Vlade Đurović foto: N. Skenderija

NEKADA jedan od najboljih klubova na ovim prostorima, OKK Beograd, sada proživljava veoma teške trenutke. Takvo stanje nateralo je poznatog košarkaškog stručnjaka Vlada Đurovića da prihvati funkciju predsednika i da pokuša uz pomoć nekadašnjih saigrača i prijatelja da podigne plavo-bele na stabilne noge.

- U ovom klubu sam počeo da igram sa 14 godina - priseća se Đurović. - Sa 25 sam video da neću biti vrhunski košarkaš i baš u OKK Beograd sam postao trener. Oni su me stipendirali i ovo je zapravo moja druga kuća. Posle 26 promenjenih klubova i 13 zemalja, vratio sam se prvoj ljubavi.

Sa uzavrele klupe Vlade je uskočio u užarenu fotelju. Sve se brzo izdešavalo, tako da o odluci nije mogao mnogo ni da razmišlja.

- Kada je preminuo bivši prvi čovek Dejan Dimitrijević, koji je čudima održavao ovaj klub u Prvoj ligi, pozvali su me da održim govor na sahrani. Tu je bilo mnogo igrača i trenera koji su mene videli kao jedino rešenje na toj poziciji. Zoran Radović mi je odmah rekao da ja moram to da preuzmem. Nisam ni sam znao kako, s obzirom na to da nisam ni političar, ni diplomata...

Posle nešto više od mesec dana može da kaže da se snalazi i bolje nego što je zamišljao.

- Idem po sastancima, obilazim dvorane, idem u KSS. Manje dugove smo vratili, uspeli smo da registrujemo igrače. Otvorili smo akademiju za decu i definitivno smo prevazišli očekivanja u prvom periodu. Moram da priznam da nikada više nisam radio. Lakše je biti i igrač i trener, ali to ne znaš dok ne probaš sve. Ja sam po vokaciji trener, a ovde moram da imam mnogo širu sliku.

U plavo-belom dresu su karijeru gradile košarkaške legende poput Radivoja Koraća, Blaža Kotarca, Milorada Erkića, Slobodana Gordića, Bogdana Tanjevića... Mnoga velika imena su prošla kroz OKK Beograd i sada se rado javljaju za pomoć.

- Svima nama je bitno da se klub održi u Prvoj ligi i ne samo da se tu održi, već da postane stabilan prvoligaš. Ne očekujemo da se desi čudo preko noći, ali staćemo na noge. Nismo stavili nikakav imperativ pred igrače. Želimo da se stabilizujemo finansijski i da popravimo odnose sa ligom. Moramo da stvaramo asove, jer nemamo novca da ih dovodimo.

Još jedna neobična situacija zatekla je Đurovića.

- Nisam ranije bio stalno u odelu, a sad se podrazumeva da na sastanke idem tako obučen. Moram da se naviknem što pre - uz osmeh je zaključio Vlade.

I DALJE NA TRENINZIMA

PORED svih obaveza van sale, Đurović određeno vreme provodi i u njoj.

- Treneri rade po mom programu, ali obećao sam da ću određene treninge držati ja. Tako da roditelji polaznika akademije znaju da bar dva puta nedeljno deca rade pod mojom komandom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije