Tokom dana bi trebalo da bude poznato kojih 12 igrača ide na EP: Odluka o Nedoviću i Kaliniću

V. P.

28. 08. 2017. u 06:47

Zaista imamo mnogo problema sa povredama, ali šta je tu je. Svi koji smo ovde moramo da igramo čvrsto i timski - rekao je Gudurić

Током дана би требало да буде познато којих 12 играча иде на ЕП: Одлука о Недовићу и Калинићу

Marko Gudurić na meču sa Grčkom Foto:N. Paraušić

POSLE poslednjeg pripremnog turnira za Evrobasket i slobodnog vikenda, košarkaši Srbije danas se ponovo okupljaju u hotelu “Kraun plaza”. Tokom dana bi trebalo da bude poznato i kojih 12 igrača selektor Aleksandar Đorđević vodi na kontinentalni šampionat od 31. avgusta do 17. septembra.

Na raspolaganju ima upravo toliko zdravih reprezentativaca, dok su u procesu oporavka Nemanja Nedović i Nikola Kalinić. U konsultacijama sa stručnim timom, ali i medicinskim, Đorđević će odlučiti da li će njih dvojica ili jedan od njih biti u sastavu za Evrobasket.

Do sada su zbog povreda otpali Nemanja Bjelica, Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić, dok su ranije otkazali Nikola Jokić i Nikola Milutinov.

- Zaista imamo mnogo problema sa povredama, ali šta je tu je - kaže Marko Gudurić, debitant u seniorskom nacionalnom timu. - Svi koji smo ovde moramo da igramo čvrsto i timski u svakom meču, a iz toga mogu da proisteknu samo dobre stvari. Svesni smo kolika je odgovornost kada nosite dres sa državnim grbom, znamo i koliko su visoka očekivanja. Ne bojimo se toga, idemo u Istanbul da budemo najbolji što možemo.

NEMAMO KOMPLEKS SRBIJE
SELEKTOR Hrvatske Aleksandar Petrović u razgovoru za “Večernji list” rekao je da ne postoji kompleks od Srbije, koja je bila bolja od “vatrenih” u sve četiri dosadašnje zvanične utakmice.
- Ne bih rekao da imamo kompleks niže vrednosti. Ipak se radi o timu svetske klase, koji je u svim tim slučajevima bio bolji na papiru. Poslednji susret u Riju govori nam da smo sve bliži toj pobedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije