Teodosić: Idem iz CSKA, želim u NBA

Mi. ROGAČ

27. 06. 2017. u 11:37

Kapiten Srbije o zovu Amerike, reprezentaciji i mogućim otkazima: Od mene su svake godine zahtevali da ne igram za nacionalni tim, ali...

Теодосић: Идем из ЦСКА, желим у НБА

Miloš Teodosić

SAMO dva dana posle venčanja, Miloš Teodosić je ponovo u sportskohj opremi. Sa prijateljima i saigračima iz reprezentacije Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Nedovićem ulepšao je deci na Srebrnom jezeru početak kampa "TEO4", potom reprizirao isto to i na Kalemegdanu, a onda nastavio odmor, koji ovog leta neuobičajeno za košarkaše traje više od mesec dana. Kapiten reprezentacije će imati dovoljno vremena da odluči u koju opremu će uskočiti po završetku Evrobasketa.

- Kako stvari stoje, sigurno ne ostajem u CSKA. Voleo bih da znam gde ću nastaviti karijeru, ali još nije poznato. Voleo bih da to bude SAD, prvi put ozbiljno razmišljam o tome. Imam veliku želju da odem u NBA ligu - jasan je stav Teodosića.

Došao je trenutak kada će morati da se rastane sa ekipom s kojom se prošle godine popeo na tron Evrope.

- U Moskvi sam proveo prelepih šest godina, u gradu i klubu imam mnogo prijatelja. Divno mi je bilo, tako da mi je žao što ćemo se verovatno rastati. Ali, to je život.

Jedno je sigurno, sledeći dres koji će obući jeste onaj sa grbom Srbije. Nacionalni tim se okuplja 20. jula i počinje pripreme za veliki izazov koji ih čeka na Evropskom prvenstvu.

- Posle dugo vremena idemo na šampionat gde smo ozbiljniji favoriti i gde se priča o zlatu. Uživaćemo u tome i borićemo se sa pritiskom. Bitno je u kom ćemo sastavu igrati i ko će se odazvati. Sigurno je da će biti teško.

Jedna od tema svakog leta su otkazi reprezentativaca. Ove godine se dovodi u pitanje dolazak Nikole Jokića.

NAJVREDNIJI POTPISDOK se čeka da stavi paraf na klupski ugovor, Teodosić je potpisao jedan životni, venčanjem sa srpskom glumicom Jelisavetom Orašanin.
- Najvredniji potpis je odrađen u nedelju. Imali smo samo dva dana da se odmorimo. Završeno je i lepše nego što sam se nadao - zadovoljan je Miloš.

- Ne znam koliko je moguće da se zabrani igranje bilo kom igraču. Nikola treba da donese odluku, kakva god bila. Mi moramo da je ispoštujemo, jer je on neko ko će dugi niz godina igrati za Srbiju. Sigurno da bismo voleli da bude tu.

Nedostajaće Stefan Marković, koji se prethodne godine, sa olimpijskim srebrom oprostio od nacionalnog tima.

- Sigurno da je Stefan nezamenljiv u reprezentaciji, kao što je bio i Krstić, neko je na koga se ova ekipa navikla. Ogroman hendikep za nas jer je pružao mnogo timu. Njegovo neigranje je bolnije od bilo kog drugog otkaza, ako ih bude bilo.

Teodosić kaže da saveti klubova da se zaobiđe reprezentacija nisu ništa novo...

- Generalno, u CSKA su svake godine zahtevali od mene da se ne odazovem, ali su znali moj stav da ću igrati svako leto i nisu mogli da utiču na moju odluku.

Uveren je da srpska košarka ima svetlu budućnost, s obzirom na kvalitet mlađih igrača.

- Bogdanović se pokazao kao lider prvaka Evrope, Nedović je vodio šampiona Evrokupa, Jokić je sjajan u NBA - podvukao je Teodosić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)