Bokan negira dogovor sa DŽikićem: Još nismo razgovarali

Đ. M.

11. 06. 2017. u 19:25

Pre izvesnog vremena menadžer Miodragom Ražnatovićem mi je rekao da Džikić ne želi da priča dok se ne završi sezona, rekao je predsednik Budućnosti

Бокан негира договор са Џикићем: Још нисмо разговарали

Aleksandar Džikić

ALEKSANDAR Džikić jeste (jedna od) želja Budućnosti. Razgovori dve strane ipak tek treba da uslede, rekao je za „Novosti“ Dragan Bokan, predsednik podgoričkog kluba koji je po odlasku na operaciju, a zatim i rehebailitaciju grčkog stručnjaka Ilijasa Zurosa pre početka završnice nacionalnog šampionata, u potrazi sa trenerom.


- Posle odlaska Dejana Radonjića, zatim i Igora Jovovića nemamo kontinuitet, zbog čega ćemo uraditi reorganizaciju kluba od rukovodstva do trenera. Zuros, koji je prošle sezone bio šef stručnog štaba, zbog obaveza koje ga očekuju kao selektora reprezentacije Gruzije propustio bi 35 dana klupskih priprema, a takođe bio bi odustan i tokom dva prozora FIBA u novembru i februaru – na početku razgovora je Bokan pojasnio zašto je u ovom trenutku teško izvodljiv nastavak saradnje sa grčkim stručnjakom.


Na Zurosovo mesto, kako je rekao, konkurišu trener iz regiona (a da nisu Srbija i Crna Gora) i još dvojica iz Srbije, od kojih je jedan aktuelni šef stručnog štaba Partizana.


- Pre izvesnog vremena razgovarao sam s njegovim agentom Miodragom Ražnatovićem, koji mi je rekao da Džikić ne želi da priča dok se ne završi sezona, tako da još nismo razgovarali. Očekujem da pitanje trenera rešimo u narednih sedam do deset dana – smireno je dodao Bokan, ne želeći da otkriva ko je osim Džikića na listi želja Budućnosti.ĐURIŠIĆ

PRE izvesnog vremena, pojavila se informacija da bu Budućnost mogla da se pojača Žarkom Đurišićem, direktorom Minesote koji godinama slovi za jednog od najboljih evropskih operativaca u NBA timovima.

- Žarko je veliki moj i prijatelj crnogorske košarke kojoj je mnogo pomogao. Kada je u Crnoj Gori često se konsultujem s njim, ali nije Budućnost te sreće da on bude na čelu kluba – jasno je Bokan poručio da crnogorski šampion teško može da parira NBA klubovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije