Karl o dopingu u NBA ligi: Zašto po završetku sezona svi idu u Nemačku?

Novosti online

27. 12. 2016. u 17:49

Карл о допингу у НБА лиги: Зашто по завршетку сезона сви иду у Немачку?

Karl na klupi Denvera Foto: Pixsell

Kako je moguće da neki momci stare, a postaju sve mršaviji i psremniji, kako se tako brzo oporave od povrede? Ne idu u Nemačku sigurno zbog kiselog kupusa - napisao je legendarni trener

Objavio je legendarni NBA trener Džordž Karl autobiografsku knjigu pod nazivom “Furious George: My fourthy years surviving NBA divas, clueless Gms and poor shot selection”ili na srpskom -Besni Džordž: Mojih 40 godina preživljavanja sa NBA divama, nesposobnim generalnim menadžerima i lošim izborom šuta”.

Izgleda da će ova knjiga izazvati veliku buru pogotovo kada se uzme u obzir da je dosta pažnje posvetio dopingu, kako u najjačkoj košarkaškoj ligi na svetu, tako i u američkom sportu uopšte.

- Imamo ozbiljnije programe za testiranje sportista od onog u MLB i NFL i time se često hvalimo. Međutim, i dalje imamo problem sa dopingom, iako je on drugačiji nego što je bio slučaj pre 30 godina i ovaj me više brine od budala koje su upadale u probleme zbog korišćenja društvenih droga - piše Karl.

Zatim objašnjava na šta tačno misli:

- Govorim o supstancama koje poboljšavaju mogućnosti igrača kao što su steroidi, hormoni rasta i slično. Očigledno je da su neki igrači dopingovani. Kako je moguće da neki momci stare, a postaju sve mršaviji i spremniji. Kako se tako brzo oporave od povreda? Zašto kog đavola idu u Nemačku čim se sezona završi? Sigurno nije zbog kiselog kupusa. Lens Armstrong recimo nikada nije pao na doping testu, nadam se da želimo da najbolji sportisti postanu uspešni zbog toga, a ne zato što su postali najveći i najbogatiji kao prevaranti iza kojih stoje najbolji naučnici - poručio je Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bojan

29.12.2016. 11:25

Svi idu u Nemacku iz jednog prostog razloga,a to je sto su nemacki naucnici do perfekcije razvili tehnologiju kako da se prikrije prisustvo nedozvoljenih supstanci u organizmu i tamo se sportisti dopinguju na jedan jedini nacin od prvog dana samo sto su nasli nacin da to sakriju,dok su ostali razvijali nove supstance za koje se u tom momentu nije znalo a koje se vrlo brzo prokazu ili se za njih sazna